RABOBANK NEDERLAND

Principe akkoord over sociaal plan Rabofacet

Nadat de Ondernemingsraad eerder positief over de voorgenomen maatregelen had geadviseerd, is Rabofacet vanavond een principe akkoord over een sociaal plan overeengekomen met de vakorganisaties De Unie, FNV Bondgenoten, Dienstenbond CNV en BBV.

Voor medewerkers die boventallig worden, is een Job Center ingericht voor begeleiding van baan naar baan (intern of extern). Daarnaast is er ook een beperkte mogelijkheid voor een deel van die boventallige medewerkers voor vrijwillig vertrek. Voor medewerkers die aan het eind van het Job Center zoektraject (12 maanden) onverhoopt nog geen andere functie hebben gevonden, zal ontbinding van de arbeidsovereenkomst via de kantonrechter worden gevraagd, onder toekenning van de neutrale kantonrechterformule.

Rabofacet (het ICT en Facilitair bedrijf van Rabobank Nederland) slankt af vanwege de breed ingezette kostenreductie bij Rabobank Nederland. De beoogde reductie wordt in eerste instantie bereikt door de externe schil van ingehuurd personeel af te bouwen. Daarnaast is het onvermijdelijk dat ook medewerkers in vaste dienst intern of extern een andere baan moeten zoeken. Dit zal naar verwachting circa 250 medewerkers betreffen.