Gemeente Bergen op Zoom


Komische cultuuruitingen in de Maagd

Theatergroep RAST brengt op vrijdag 19 april komisch theater in De Maagd over een allochtonenfamilie die zich staande probeert te houden in de westerse samenleving. Wanneer de bruiloft van Leyla nadert, doen zich onverwachte gebeurtenissen voor. Zal zij toch worden uitgehuwelijkt? Botsingen tussen moderniteit en traditie worden stevig aangedikt. 'De Afrekening' weerspiegelt op een satirische wijze de hedendaagse evolotie van allochtonen in het moderne Westen. Voor dit burleske stuk en de andere voorstellingen in april (behalve Hans Teeuwen, Clouseau en Boudewijn de Groot) zijn er nog plaatsen vrij.

Hans Teeuwen
donderdag 4 april: uitverkocht!

Klezmerband Di Gojim
vrijdag 5 april

Een groep muzikanten belandt in een treinwagon. De trein slaat op hol en verdwijnt spoorloos in een tijdgat. Neerlands bekendste Klezmerband Di Gojim brengt de nieuwe voorstelling Ergens: muziektheater met een mix van jiddische muziek, Nederlandse teksten, humor, emotie en creatieve theatereffecten.

Madama Butterfly
zaterdag 6 april

De ontroerende geschiedenis van geisha Butterfly en haar ontrouwe Amerikaan krijgt een extra dimensie door deze nieuwe, grootse uitvoering. De Roemeense Staatsopera Timisoara brengt Puccini's meesterwerk met schitterende stemmen, originele kostuums uit Tokyo en Nederlandse boventiteling.

Molière-Klucht De Vrek
donderdag 11 april

In deze bekende Molière-klucht schittert soapster Gees Linnebach als de rijke, gierige Harpagon. De vrek wil zelfs zijn dochter Elise en zijn zoon Cleante uithuwelijken om aan meer geld te komen. Zelf is hij verliefd op de mooie, veel jongere Marianne. En laat dat nou net het meisje zijn waarmee Cleante wil trouwen...

Schoon aan de haak
vrijdag 12 april

"Niets is zo moeilijk te verbergen als dat wat er niet is". Vier femmes fatales laten zich bij deze cabaretshow niets wijsmaken. Ze vormen het eindpunt van de evolutie van huissloof tot vrijgevochten vrouw. Nicky, Esther, José en Belinda: 542 pond Schoon aan de Haak!

Clouseau 2002
zaterdag 13 april: uitverkocht!

De afrekening
vrijdag 19 april

Wordt Leyla uitgehuwelijkt? Theatergroep RAST brengt komisch theater over een allochtonenfamilie in het moderne Westen. In de Afrekening worden cultuurbotsingen aangedikt. De burleske satire weerspiegelt de evolutie van allochtonen in de westerse samenleving en zoekt daarbij een weg tussen traditie en moderniteit.

Assepoester
zondag 21 april: 14.30 uur

Assepoester, de boze stiefmoeder, de vechtende zusjes en de knappe prins: ze komen allen tot leven in dit sprookjesballet voor jong en oud, gebracht door het Nationale Ballet van Sofia. Voor kinderen betekent deze schitterende productie een speelse kennismaking met de balletwereld.

Boudewijn de Groot
dinsdag 23 april: uitverkocht!

Uit de Nieuwe Wereld
zaterdag 27 april

Laat u overrompelen door de schitterende vertolking van Dvoraks "Uit de Nieuwe Wereld" door het groot filharmonisch orkest "Banatul" uit het Roemeense Timisoara. Ook speelt dit beroemde gezelschap voor u bekende werken van Rimsky-Korsakov en Glinka.