Microsoft lanceert Dungeon Siege in Nederland

Volledig 3D fantasy-spel neemt spelers mee naar een wereld vol magie, monsters en avontuur

Schiphol-Rijk, 4 april 2002 - Microsoft lanceert in Nederland het spel Dungeon Siege, een nieuwe generatie fantasy-RPG (Role Playing Game) die zich onderscheidt door adembenemende 3D-graphics, geavanceerde AI (Artificial Intelligence ) en een meeslepend verhaal waarin de speler - alleen of samen met anderen - een wereld ontdekt vol magie, monsters en spannende avonturen.

Het RPG-spelgenre bereikt met Microsoft Dungeon Siege een nieuw niveau wat betreft beeldkwaliteit, speelgemak en 'depth of play'. Dankzij geavanceerde 3D-grafische technieken wordt in Dungeon Siege een naadloze en dynamische 3D-wereld gegenereerd. Daarin kan de speler zich zonder laadpauzes of wachttijden van de ene naar de andere locatie begeven, waardoor een realistisch, continu spelverloop mogelijk is. In Dungeon Siege betreedt de speler als een eenvoudige boer de fantasiewereld van het Koninkrijk Ehb. Kwade krachten zijn in het land aan het werk en nemen in macht toe. Aan de speler de taak om er achter te komen wie of wat er schuilt achter deze sinistere ontwikkelingen. Naarmate het spel vordert, nemen de vermogens en krachten van de speler toe en sluiten zich maximaal zeven metgezellen bij hem aan, om gezamenlijk de strijd aan te gaan met de vele monsters en tegenstanders in het spel.

Actie, het vechten met monsters en andere tegenstanders, staat centraal in Dungeon Siege. Spelers kunnen gemakkelijk hun spelfiguren besturen, zonder extra keuzeschermen en opties door te hoeven lopen. Ieder personage in het spel ontwikkelt in real-time zijn of haar vaardigheden. Zo wordt een magiër beter in de magische kunsten, terwijl vechters zich bekwamen in de verschillende wapens die in het spel te vinden zijn. Daar staat tegenover dat de tegenstanders in Dungeon Siege intelligenter en sterker zijn dan ooit tevoren. Spelers hoeven zich in Dungeon Siege ook niet langer te bekommeren om de hoeveelheid schatten, voorwerpen en magische items die ze kunnen dragen. Door een of meer pakezels te kopen, kunnen spelers alles wat ze in het spel vinden ook daadwerkelijk meenemen, zonder te hoeven kiezen tussen item A of item B.

Uitgebreide multiplayer-ondersteuning
Dungeon Siege kan zowel stand-alone gespeeld worden als met anderen. In totaal kunnen maximaal acht spelers tezamen aan één multiplayer-spel deelnemen, via een lokaal netwerk of over het Internet. Daarbij kunnen de spelers zowel tegen elkaar spelen als met elkaar samenwerken om de computer te verslaan. Het is ook mogelijk om korte multiplayer-sessies te spelen, bijvoorbeeld met de opdracht 'Conquer the Castle'.

Zelf spelgebieden ontwikkelen
Dungeon Siege beschikt over een uitgebreide editor waarmee het mogelijk is om vrijwel ieder aspect van het spel zelf aan te passen. Dit maakt van Dungeon Siege een spelplatform waarmee spelers hun eigen unieke fantasiewerelden, compleet met personages, spreuken, kerkers en gebieden kunnen creëren. Deze kunnen dan via het Internet worden uitgewisseld met andere spelers.

Microsoft Dungeon Siege is vanaf 19 april 2002 verkrijgbaar. De verwachte verkoopprijs bedraagt EUR 45,00 incl. BTW. Meer informatie over Dungeon Siege is te vinden op www.microsoft.com/games/dungeonsiege/ en www.dungeonsiege.com.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.