Gemeente Utrecht

Oprichting Stichting Wereldfeest Utrecht 19 april 2002

Op vrijdag 19 april 2002 wordt de Stichting Wereldfeest Utrecht officieel opgericht. De stichting heeft tot doel een jaarlijks terugkerend intercultureel festival, het Wereldfeest Utrecht, te organiseren. Het Wereldfeest is oorspronkelijk een initiatief vanuit het Interculturalisatiebeleid van de gemeente Utrecht.

Het Wereldfeest Utrecht is een stedelijk festival, voor en door de inwoners van de stad, autochtoon en allochtoon. Het bestaat uit twee Wereldfeestweken met culturele activiteiten in de gehele stad, gevolgd door een afsluitende festivaldag in een wijk. Elk jaar organiseert een andere wijk mede de festivaldag. Dit jaar is dat Overvecht. Op 29 september 2002 vindt daar in Park De Watertoren een bruisende feest plaats met een brede programmering waarin de culturele rijkdom en kracht van de stad zichtbaar zal zijn. Deze festivaldag is een van de Culturele Zondagen van de gemeente Utrecht.

Met een feestelijk programma wordt de Stichting Wereldfeest Utrecht vrijdag 19 april officieel opgericht. Het stichtingsbestuur bestaat uit een vijf personen: Dhr. K. Colak, Mw. E. Dimadoni, Dhr. A. Sallou, Dhr. H. Bloemrijk en Mw. H. Middendorp. De diversiteit van de samenleving is terug te zien in de diverse samenstelling van het bestuur.

De taak van het stichtingsbestuur is om de projectgroep (die al hard bezig is met de organisatie van het festival) te ondersteunen om zo te zorgen voor een festival voor en door alle bewoners van de stad Utrecht. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de ervaring die vorig jaar is opgedaan in de Stadsschouwburg bij de organisatie van het voorproefje op het Wereldfeest Utrecht.