VERENIGING VNO-NCW

Persuitnodiging verkiezingsdebat commerciele communicatie

VNO-NCW PERSUITNODIGING VOOR VERKIEZINGSDEBAT COMMERCIELE

COMMUNICATIE

Hierbij wordt u uitgenodigd voor het verkiezingsdebat commerciële communicatie dat VNO-NCW op vrijdagmiddag 19 april a.s. vanaf 13.30 uur in de Malietoren(Bezuidenhoutseweg 12) te Den Haag organiseert.

Commerciële communicatie is een wezenlijk onderdeel van ons economisch en maatschappelijk bestel. Enerzijds is het een onmisbaar instrument voor ondernemingen voor o.a. de introductie van nieuwe producten en diensten. Anderzijds heeft ook de consument baat bij commerciële communicatie, immers het verstrekt informatie en draagt bij tot het maken van een vrije keuze.

Zoals uit de bijlage bij deze uitnodiging blijkt, wordt in de meeste verkiezingsprogramma's voor de Tweede Kamerverkiezingen veel aandacht besteed aan commerciële communicatie. Veelal wordt voorgesteld de vrijheid van commerciële communicatie (verder) aan banden te leggen. Deze voornemens zijn o.a. gebaseerd op argumenten als de bescherming van de volksgezondheid en die van de kwaliteit van de openbare ruimte. Met een aantal van deze voornemens en de onderliggende argumenten is VNO-NCW het niet eens.

Vandaar het verkiezingsdebat over commerciële communicatie waarvoor alle woordvoerders van de politieke partijen zijn uitgenodigd. Inmiddels is van de huidige vier grootste partijen de komst van een woordvoerder bevestigd: VVD (Stef Blok), PvdA (Marja Wagenaar), D66 (Michiel Verbeek), CDA (Jan ten Hoopen) en Leefbaar Nederland (Maurice Koopman). Dit aantal zal nog uitgebreid worden met woordvoerders van de overige partijen. Het debat zal gevoerd worden aan de hand van prikkelende stellingen over de vrijheid van commerciële communicatie.

Het programma van deze middagbijeenkomst is als volgt:

13.00 13.30 uur Ontvangst
13.30 13.45 uur Inleiding van mr. J. Schraven, voorzitter VNO-NCW
13.45 14.00 uur Inleiding van drs. S.F.M. Cohen, directeur van de
van de Consumentenbond
14.00 15.45 uur Debat onder leiding van drs. H.G. Starren, directeur van de Baak Management Centrum 15.45 uur Aperitief

Indien u bij deze bijeenkomst aanwezig wilt zijn, wordt u verzocht u telefonisch aan te melden bij het secretariaat: 070-3490 145


---

--