Erasmus Universiteit Rotterdam

19 april 2002

Conferentie over de economische doorrekening van de verkiezingsprogrammas

Berekende keuzen

Op vrijdag 19 april 2002 organiseren het Onderzoekscentrum voor Financieel Economisch Beleid (OCFEB) van de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Katholieke Universiteit Brabant in Den Haag de conferentie Berekende keuzen.

Economen en filosofen bespreken op de conferentie de doorrekening van het centraal Planbureau van de Tweede Kamerverkiezingsprogrammas. Welk maatschappelijk belang is eigenlijk gediend met zon exercitie? Wat is de kwaliteit van de informatievoorziening hierover naar de kiezer? Passen partijen hun gedrag aan de methode van doorrekening aan? Waar liggen de mogelijkheden en de grenzen van een kwantitatieve berekening en waar is een kwalitatieve analyse nuttig?

Elk van de partijbijdragen wordt van commentaar voorzien door een vertegenwoordiger van een politieke partij die bij de doorrekening was betrokken. De dag wordt afgesloten met een paneldiscussie. Dagvoorzitter is prof.dr. H.A. Keuzenkamp (Universiteit van Amsterdam).
Dr. F.J.H. Don, directeur van het CPB is de eerste spreker op de conferentie.
Vertegenwoordigers van de programmacommissies van PvdA, GroenLinks, CDA, VVD, D66, SP en SGP becommentariƫren inleidingen van diverse hoogleraren (Den Butter (VU/WRR), Graafland (KUB), Sterken (RG), Swank (EUR;OCFEB), Berns en Van Erp (KUB) en Vandevelde (KU Leuven).

Noot voor de pers
Conferentie vrijdag 19 april 2002
Tijd: 9.30 uur 17.00 uur
Plaats: Promenade Hotel, Van Stolkweg 1, Den Haag Info/aanmelding: Secretariaat OCFEB, tel. (010) 408 9173 e-mail: info@ocfeb.nl

INLINE]