Provincie Zuid-Holland

17-04-2002
Herstructurering bedrijventerrein Nieuw Mathenesse stap dichterbij

Op 19 april 2002 tekenen gedeputeerde D.C. Dekker van de provincie Zuid-Holland en burgemeester R. Scheeres van de gemeente Schiedam een intentieovereenkomst om te komen tot een uitvoeringsplan voor het bedrijventerrein Nieuw Mathenesse.

Het bedrijventerrein Nieuw Mathenesse ligt in het zuidoosten van Schiedam, tegen de grens met Rotterdam. De uitstraling van het terrein contrasteert sterk met het omliggende gebied. Het bedrijventerrein is grotendeels uitgegeven in de jaren vijftig en zestig en is daarmee een van de oudere terreinen van Schiedam. Door herstructurering krijgt het terrein een positieve impuls en ontstaan er nieuwe kansen voor bedrijfsvestiging en werkgelegenheid. De revitalisering moet tevens een positieve impuls geven aan verbetering van het woon, werk- en leefmilieu in Schiedam.

De Provincie Zuid-Holland beschouwt de herstructurering van oude bedrijventerreinen als een van de speerpunten van het economische beleid.
In het kader van het project Duurzaam Economisch Ruimtegebruik besteedt de provincie in 2001 en 2002 circa 7 miljoen euro om verouderde bedrijventerreinen op duurzame wijze te herstructureren. Stimulering van gemeenten, in dit geval de gemeente Schiedam, om bedrijventerreinen aan te pakken is nadrukkelijk onderdeel van het provinciale beleid.

In de overeenkomst die nu door de provincie en Schiedam ondertekend gaat worden, worden alle afspraken op een rij gezet om te komen tot een uitvoeringsplan. Samen zal gekeken worden naar financierings- en subsidiemogelijkheden. Het streven is dat Nieuw Mathenesse in 2005 een vernieuwd, efficiënt ingericht en representatief bedrijventerrein zal zijn.
De gemeente heeft het project opgenomen in het Meerjaren Ontwikkelings Programma dat is opgesteld in het kader van het Grotestedenbeleid. Zij heeft inmiddels een strategische visie opgesteld. Deze visie zal uitgewerkt worden in een concreet herstructureringsprogramma.

Uitnodiging

U bent van harte welkom de ondertekening van de intentieovereenkomst bij te wonen. Deze vindt plaats in de Van Berckenrodestraat 6 te Schiedam om 16.30 uur