Gemeente Voorburg-Leidschendam


Raad en College verkennen nieuwe gemeente

Persbericht: Leidschendam-Voorburg, 18 april 2002
---

Rondrit door Leidschendam-Voorburg

De gemeenteraad, burgemeester en wethouders en de ambtelijke top van Leidschendam-Voorburg maken vrijdag 19 april een rondrit door de gemeente. Tijdens dit werkbezoek maken zij kennis met specifieke projecten zodat zij zich een beeld kunnen vormen van de nieuwe gemeente. Voor de inhoud van het programma is gekozen voor een zo gevarieerd mogelijke doorsnede van de gemeente, zowel inhoudelijk als wat betreft grondgebied.

Stadsvernieuwing
Tijdens de ochtend staat onder andere Sijtwende op het programma; na een toelichting in het informatiecentrum maakt het gezelschap een wandeling door het gebied van de Prins Bernhardlaan tot aan de Mgr. Van Steelaan. Vervolgens rijdt de bus langs de
stadsvernieuwingsprojecten Reuvenslaan, Van Royenschool en Van Alphenstraat; onderweg wordt uitleg gegeven.

Buitengebied
Eind van de ochtend staat in het teken van het buitengebied. Via Wilsveen gaat het gezelschap naar Stompwijk, waar toelichting en uitleg wordt gegeven over Stompwijk en het beleid voor het landelijk gebied. Na de lunch vindt een fietstocht plaats door de Leidschendammerhout naar het historische centrum van Leidschendam. Hier krijgen de bestuurders informatie over het project Centrumgebied.

De Prinsenhof
Als laatste staat hoogbouwwijk De Prinsenhof op het programma. Tijdens een rondwandeling langs gerenoveerde flats en het binnenterrein van De Prinsenhof wordt het gezelschap geïnformeerd over de plannen waarmee dit gebied wordt opgeknapt. De rondrit staat volledig in het teken van de kennismaking van het nieuwe bestuur met de nieuwe gemeente.