Ingezonden persbericht


PERSBERICHT : NEDERLANDS GLAS-IN-LOOD IN BELGIE

Op 19 april wordt in het Belgische Luik het 'Maison des Sports de la Province de Liëge' geopend. In het nieuwe onderkomen van de provinciale instelling is een glas-in-lood kunstwerk geplaatst van de Nederlandse kunstenaar Ramon de Geus uit Driebergen.

Het betreft een serie van zes in elkaar overlopende gebrandschilderde drieluiken, met een totale oppervlakte van ca. 10 m2. De provincie Luik heeft de vensters in 2000 aangekocht en nu permanent opgesteld in de hal van het nieuwe gebouw.

In de vensters staan lichtbronnen centraal die door lijnen gesuggereerd maar door echt licht bezield worden. Alhoewel elk drieluik qua compositie op zichzelf staat, onstaat over de gehele breedte van de opstelling een dynamische kleuruitwisseling.

Ramon de Geus (1960) heeft zich aanvankelijk toegelegd op het maken van pastelschilderingen, mozaïeken en glas-in-lood. Vooral de laatste jaren is de nadruk voornamelijk op de vormgeving in glas-in-lood komen te liggen. Naast het werk in opdracht van particulieren, bedrijven en instellingen, maakt Ramon de Geus ook glas-in-lood kunstwerken. Daarin staat licht als (inspiratie)bron vaak centraal.

Als u meer informatie wilt over het onderwerp of een afspraak wilt maken voor een interview, dan kunt u bellen naar telnr. 0343.514351 / 06.27151615, faxen naar 0343.514351 of mailen naar ramondegeus@hetnet.nl.