Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

Persbericht Universiteit Leiden

Leiden, 18 april 2002

HANS BORGMAN HOUDT ORATIE OVER INFORMATIEMANAGEMENT AAN UNIVERSITEIT LEIDEN

Vrijdag 19 april 16.00 uur

Vrijdag 19 april zal prof. dr. Hans P. Borgman zijn oratie uitspreken aan de Universiteit Leiden. Hans Borgman is hoogleraar bedrijfswetenschappen, met als specialisme informatiemanagement. Hij is verbonden aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen en aan de Leiden University School of Management, een internationale graduate school in de bedrijfswetenschappen die onder meer een master-opleiding aanbiedt in E-business. De titel van de oratie is Information Management: Transparency as Moving Target.

Borgman beschrijft in zijn oratie hoe, door de noodzaak van kostenbesparing en de mogelijkheden van de informatietechnologie, een steeds grotere transparantie ontstaat in het bedrijfsleven. Hierdoor vervagen grenzen en veranderen traditionele verhoudingen sterk van aard: binnen bedrijven, maar ook tussen bedrijven en hun toeleveraars, concurrenten, aandeelhouders, verkopers en klanten. Borgman analyseert tevens een aantal dilemma's die deze nieuwe mogelijkheden opleveren voor het management.

Hans Borgman studeerde economie en bedrijfskunde, en promoveerde in 1994 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij ook werkzaam was. Voor zijn komst naar Leiden was Borgman vanaf 1998 als hoogleraar en voorzitter verbonden aan de European Business School in Oestrich-Winkel. Daar was hij ook de eerste directeur aan het Center for Electronic Business, dat hij oprichtte in samenwerking met Cisco Systems, Lufthansa en Arthur D. Little. Hans Borgman is tevens Visiting Full Professor aan de University of Michigan Business School te Ann Arbor, Michigan, waar hij van 1993-1995 volledig werkzaam was.

Plaats: Groot Auditorium van het Academiegebouw, Rapenburg 73 Leiden

De website van Leiden University School of Management: www.lusm.leidenuniv.nl

De (Engelse) tekst van de oratie is verkrijgbaar bij de afdeling Communicatie van de Universiteit Leiden: 071-527 3282 bgg. 3335.