Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-04-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.25 uur

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Donderdagmiddag werd een jongen aangehouden voor het inbreken in een geparkeerd voertuig op de Jan van Scorelstraat.

Omstreeks 17.45 uur surveilleerde twee agenten in burger op de fiets over de Jan van Scorelstraat. Ter hoogte van de Prins Hendriklaan zagen zij twee jongens bij een geparkeerde auto staan. De agenten fietsten langs het voertuig. Na 100 meter hoorde zij een man schreeuwen dat zijn laptop uit zijn auto was gestolen.

De agenten keerden direct om en zagen twee jongens op een fiets wegrijden. De achtervolging werd ingezet. Op de Rembrandtkade kon één verdachte - een 15-jarige jongen uit Utrecht -worden aangehouden. De tweede verdachte die inmiddels achter bij een derde verdachte op de fiets zat liet ter hoogte van de Abstederdijk de gestolen laptop los. De agent zag geen kans meer de jongens te achterhalen. Bij de politie is de identiteit van de verdachten bekend.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT Bij een woning aan de Linnaeusstraat werd in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 april ingebroken waarbij de v erdachte op heterdaad kon worden aangehouden.

Een getuige belde omstreeks 00.05 uur naar de politie en melde dat er vermoedelijk werd ingebroken bij een woning aan de Linnaeusstraat. Ter plaats zag de politie niets maar hoorde vanuit een tuin geritsel. Na enige tijd kwam een man over een hoge muur uit een tuin klimmen.

Toen de man de politie zag schrok hij en probeerde terug de tuin in te komen. Een agent klom achter de 28-jarige verdachte uit Utrecht aan en kon hem in de tuin aanhouden. De Utrechter had diverse goederen van diefstal afkomstig in een tas bij zich. In de tuin bleek een schuur te zijn opengebroken. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Rijden onder invloed

UTRECHT In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 april werd een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Via de meldkamer kwam omstreeks 05.05 uur een melding binnen dat een man onder invloed in zijn auto was gestapt en was gaan rijden in de richting van het stadion. Ter hoogte van het Herculesplein zagen agenten de bewuste bestuurder rijden. De man reed aan de verkeerde kant van de weg en kreeg een stopteken.

Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had en werd hij aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de 27-jarige bestuurder uit Oss, 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingenomen en met een rijverbod van zeven uur werd de man naar huis gestuurd. Binnenkort zal de rechter de straf voor de man bepalen.

Milieucontrole

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een grote milieucontrole uitgevoerd op het terrein Dienst Autosnelwegen van Rijkswaterstaat.

Aan de controle werkten naast de politie ook het KLPD en de Douane mee. In totaal werden 35 vrachtwagen gecontroleerd op milieuzaken en verkeerstechnische zaken. De politie schreef bekeuringen uit voor onder andere het verkeerd vervoeren van afval, technische zaken met betrekking tot de vrachtwagens, het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs en het rijden met een rijontzegging.