Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-04-2002 Persberichten Rijn en Venen, 09.30 uur

Druktemaker aangehouden

WOERDEN- Op dondermiddag omstreeks 13.25 uur werd een 15-jarige jongen uit Vleuten aangehouden nadat hij een taxichauffeur had bedreigd.

De taxichauffeur, 24-jaar uit Woerden, zag woensdagmiddag een jongen in zijn taxi zitten. De taxichauffeur was even bij een winkel wat gaan halen en zag vervolgens dat de jongen in zijn taxi zat en wat aan het rommelen was. De taxichauffeur sprak de jongen aan en hij werd hierop direct mondeling bedreigd en de jongen liep weg.

Op donderdagmiddag zag de chauffeur de jongen weer staan de 15-jarige begon direct weer bedreigende taal te uiten naar de chauffeur. De politie werd gewaarschuwd de 15-jarige druktemaker werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Verkeerstoezicht

BAAMBRUGGE- Op dondermiddag hield de politie toezicht aan de Prinses Margrietstraat. Er werd toezicht gehouden op het parkeergedrag van voornamelijk ouders die hun kinderen naar of van school komen halen.

Er ontstaan vaak onveilige situaties omdat door het foutieve parkeergedrag de kinderen tussen de autos door moeten lopen. 3 automobilisten kregen een waarschuwing omdat ze niet juist parkeerden en 1 automobilist kreeg bekeuring omdat ze na een waarschuwing van de politie haar auto foutief liet staan.

Gordelcontrole

ABCOUDE- Op donderdagmiddag werd een gordelcontrole gehouden op de Parallelweg. Van 10.30 uur tot 11.45 uur werden 10 bestuurders gecontroleerd omdat ze de autogordel niet droegen.

Bromfietscontrole met aanhoudingen

WOERDEN- Op donderdagmiddag/avond werd er een bromfietscontrole gehouden op de Waardsebaan en de Westdam.

Er werden 58 bromfietsen gecontroleerd waarvan er 30 een of meerdere gebreken hadden. In totaal werden 56 bekeuringen uitgeschreven ter zake overtreding snelheid, niet dragen van de valhelm, niet kunnen tonen van bromfietscertificaat, rijden zonder verzekering en het rijden op het fietspad. In totaal werden 3 bestuurders aangehouden omdat het framenummer van de bromfiets waarop ze reden was vervalst. Tegen hen is proces-verbaal opmaakt.

De bromfietsen werden met motorrijders naar de plaats van controle gedirigeerd. Op de Singel zagen motoragenten een 16-jarige jongen rijden met achterop een 14-jarige jongen. De jongens uit Woerden moesten meerijden naar de controlepost. Bij de controlepost aangekomen sprong de 14-jarige passagier plotseling van de bromfiets af en rende hard weg. De 16-jarige bestuurder gaf gas en reed bijna twee agenten aan die bij de controlepost stonden. Door weg te springen werden ze niet aangereden. Uiteindelijk konden de jongens worden aangehouden en ingesloten voor verhoor.