Gemeente Amersfoort

Brug Heiligenbergerweg

datum: 18 april 2002

De smalle brug over de A28 in de Heiligenbergerweg wordt rond de zomer verbreed door het aanbrengen van fietsbruggen naast de bestaande brug. Dit moet een einde maken aan de met name voor fietsers en voetgangers zeer onaantrekkelijke situatie op de route over de A28. Voordat de bruggen geplaatst kunnen worden, wordt er eerst aan beide zijden van de brug een fundering aangebracht. Het aanbrengen van die funderingen begint 1 mei a.s. Fietsers worden dan op de brug over de autorijbaan geleid. Het werk duurt naar schatting 5 weken. Om deze werkzaamheden veilig en snel te kunnen uitvoeren wordt de brug tijdelijk afgesloten voor het normale autoverkeer. De overlast zal hierdoor tijdelijk verergeren.

De brug over de snelweg A28 is gedurende de uitvoering van de werkzaamheden alleen toegankelijk voor hulpdiensten, bussen en fietsers. Misbruik door automobilisten zal vanwege het in gevaar brengen van fietsers en bruggenbouwers streng gecontroleerd en bestraft worden. De alternatieve routes voor auto's worden aangegeven door middel van borden. Men kan natuurlijk ook de (brom)fiets of de bus nemen. Met Connexxion is afgesproken dat gedurende deze periode zonodig extra bussen ingezet worden.
Het aanbrengen van de stalen fietsbruggen naast de bestaande brug vindt plaats na de bouwvak. Hiervoor moet onder andere de snelweg ter plekke tijdelijk worden afgesloten. Dit wordt gecombineerd met het aanbrengen van asfalt op de A28 door Rijkswaterstaat Hierover wordt u te zijner tijd nader geïnformeerd.