Rijksuniversiteit Groningen

19 apr 2002

Nummer 56 17 april 2002

George H.B. Verberg nieuwe voorzitter

Noot voor de pers

Raad van Toezicht Rijksuniversiteit Groningen

Drs. G.H.B. Verberg is per 1 mei 2002 door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de Rijksuniversiteit Groningen. Verberg volgt de huidige voorzitter drs. W.J. Deetman op, aan wie met ingang van 1 mei eervol ontslag is verleend in die functie. De benoeming van Verberg loopt tot en met 30 april 2006.

Deetman stopt als voorzitter naar aanleiding van nieuwe Europese regelgeving over het combineren van bestuurlijke functies. Naast zijn functie bij de RUG is Deetman voorzitter van de Raad van Toezicht van het Nuffic, de landelijke instantie die zich bezighoudt met internationale samenwerking in het hoger onderwijs. Het voorzitterschap van de Raad van Toezicht van de RUG en dat van de Raad van Toezicht van de Nuffic zijn niet verenigbaar.

Deetmans opvolger George H.B. Verberg is hoofddirecteur van de N.V. Nederlandse Gasunie. Hij was reeds vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van de RUG.

Noot voor de pers


* Meer informatie: afdeling Interne en Externe Betrekkingen, tel. (050) 363 54 46, fax (050) 363 63 00, e-mail vpr@bureau.rug.nl
* Een cv en een foto van drs. G. H. B. Verberg vindt u op de website van de Gasunie: http://www.nvnederlandsegasunie.nl/ceo_nl.htm