Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 19-04-2002
Persberichten van vrijdagmorgen 19 april 2002 Perspiket door Martin Panman 06-51611628

Aanrijding

Emmen. Vond er donderdagmiddag een aanrijding plaats op de kruising Ermerweg met de Hondsrugweg. Een 53-jarige bestuurder uit Hardenberg reed met zijn bestelauto over de Ermerweg en stopte niet voor het rode verkeerslicht dat voor de kruising stond opgesteld. Een aanrijding met een van links over de Hondsrugweg komende autobus was het gevolg. Er deed zich geen persoonlijk letsel voor. De bestelauto werd in verband met grote schade afgesleept. Nadat de rijbaan door de brandweer was schoon gespoten kon de autobus zijn weg vervolgen.

Aanrijdingen met letsel

Emmen. Donderdagmiddag ontstond er een aanrijding op de kruising Weerdingerstraat met het Bendienplein. Een 45-jarige man uit Emmen die met zijn auto over het Bendienplein de kruising naderde zag daarbij een eveneens uit Emmen afkomstige 24-jarige bestuurder, die met zijn auto over de Weerdingerstraat reed, over het hoofd. De 45-jarige man is met hoofdletsel naar het Scheperziekenhuis overgebracht. Beide autos zijn zwaar beschadigd afgesleept. Het wegdek moest door de brandweer schoon gespoten worden.

De Wijk. Donderdagavond vond er een aanrijding plaats tussen twee autos op de kruising Slenkenweg met de Zuiderkanaalweg. Een 24-jarige man uit Veeningen die over de Slenkenweg reed zag een hem tegemoetkomende 33-jarige man uit Koekange over het hoofd toen hij op de kruising met de Zuiderkanaalweg linksaf wilde slaan. Een frontale botsing was het gevolg. De 24-jarige man kon na behandeling door een huisarts, die een zware hersenschudding constateerde, naar huis. Beide autos moesten in verband met schade afgesleept worden.

Rijden onder invloed

Gieten. Bleek dat een 26-jarige autobestuurder uit Schagen donderdagavond de gehele rijbaan van de N34 nodig had om zich te verplaatsen. De man die vanuit de richting Emmen in de richting van Groningen reed besloot om ter hoogte van Gieten op een pechstrook een plaspauze in te lassen waarna hij zijn weg wilde vervolgen. Na een blaasproef ter plaatse werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau in Borger. Daar blies de man 380 ug/l. waarna hij met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren werd heengezonden.

Op heterdaad betrapt

Meppel. Melden getuigen afgelopen nacht dat een man bezig was om een ruit van een café in het centrum te vernielen kennelijk met het doel om in te breken. De gooide hierbij zijn fiets tegen de ruit van het café die hierdoor al gedeeltelijk vernield was. Daarna trachtte de man naar binnen te stappen. Toen de politie ter plaatse kwam zette de man het op een lopen. Via de kleine Oever, de Brouwersstraat, het parkeerterrein bij de Looijerij en het Zuideindigerpad kreeg een politieman de man te pakken. De dader, een 29-jarige inwoner van Meppel is na aanhouding overgebracht en ingesloten in het bureau te Meppel. Een onderzoek volgt.

Winkeldiefstal

Hoogeveen. Werden twee meisjes van respectievelijk 16 en 17 jaar oud donderdagavond aangehouden ter zake winkeldiefstal bij een winkel aan de Hoofdstraat. De uit Hoogeveen afkomstige dames namen voor ongeveer 31,56 euro aan goederen weg. De dames zijn met een HALT proces-verbaal naar huis gestuurd.

Beroving

Assen.Werd een 23-jarige inwoner van Assen donderdagmiddag beroofd van zijn geld. De man die 270 euro gepind had in de Neptunuspassage werd daar direct weer van beroofd door twee mannen. Hij werd daarbij door een van die mannen aangevallen en geschopt. Toen hij daarbij kwam te vallen verloor hij het gepinde geld dat hij nog in zijn hand had. De overvaller pakte hierop het geld en verdween met zijn maat die steeds op de uitkijk bleef staan.

Signalement van de man/aanvaller: ongeveer 25 jaar oud, donkere huidskleur, rasta vlechtjes in het haar zonder kraaltjes met een lengte van ongeveer 5 cm., lengte ongeveer 1.80 tot 1.85, patrol halflange blauwe jas, zwarte wijde broek, witte nike sportschoenen met blauw/bruine strepen.

De man die op de uitkijk stond had eveneens een donkere huidskleur en droeg een witte broek.

De beroving heeft omstreeks 13.45 uur plaatsgevonden en de politie vraagt dan ook of getuigen zich willen melden via tel.nr. 0900-8844.

Auto-inbraken

Gieten. Werd er in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in twee autos aan de Grote Kamp. Beide autos die op de opritten van woningen stonden waren afgesloten en er werd geen braakschade aan ontdekt. Vermoedelijk zijn ze middels een valse sleutel geopend en is daarbij het ontgrendelings- alarmsysteem onklaar gemaakt. Uit beide autos is de autoradio/cd-speler weggenomen en uit een van de autos werd eveneens een navigatiesysteem ontvreemd.