Persbericht

INTERNATIONAAL CONCOURS HIPPIQUE EINDHOVEN:
OPBOUW BEGONNEN

Afgelopen woensdag (17 april) is een begin gemaakt met de opbouw van de tenten voor het Concours Hippique Eindhoven dat van 9 tot en met 12 mei gehouden wordt op het terrein aan de Karpendonkse Plas. Rond het springterrein en langs de dressuurpiste komen tenten te staan met een totale oppervlakte van ruim 5000 vierkante meter en drie tribunes. Om de paarden te stallen wordt nog eens 2700 vierkante meter tent gebouwd met daarin 220 paardenboxen. De opbouw van het hippische evenement vergt 17 werkdagen. De afbouw moet in vijf dagen gereed zijn.

Brandweeroefening
Voor de eerste maal wordt dit jaar een brandweeroefening gedaan in verband met het Concours Hippique Eindhoven. De Brandweer van Eindhoven houdt in samenwerking met de Bereden Politie op dinsdagmorgen 7 mei een grootscheepse oefening in het stallencomplex van het CHE. Het doel van de oefening is om ervaring te krijgen in het optreden bij calamiteiten waarbij dieren betrokken zijn. De brandweer moet twee paarden van de Bereden Politie uit de zogenaamd brandende stallen redden. Bij de oefening wordt overigens geen gebruik gemaakt van rook zoals bij de meeste brandweeroefeningen omdat de rook fataal zou kunnen zijn voor de paarden.

Ladies Day
De Ladies Day krijgt dit jaar extra cachet omdat het tweede lustrum van dit programma onderdeel wordt gevierd. Er komen twaalf stands met hoedenpresentaties en workshops en er wordt een modeshow gehouden. Bezoekers van het CHE kunnen meedoen aan de hoedenwedstrijd. Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan kinderen die een hoed dragen. Voor hen is een aparte prijzentafel en zij krijgen een gezellig kinderprogramma aangeboden.

./.

.2.

Op het gazon naast restaurant De Karpendonkse Hoeve begint om vier uur 's middag een Tea Party met de prijsuitreiking. De drie mooiste hoedencreaties worden beloond met een verrassende prijs. Daarnaast is er ook een duoprijs en een originaliteitsprijs.

Deelnemers
Inmiddels stromen de inschrijvingen voor de spring- en dressuurwedstrijden binnen. Uit Nederland zijn onder meer de volgende fameuze springruiters uitgenodigd. Piet Raymakers, Leopold van Asten (Derbywinnaar 2001), Eric van der Vleuten en Emile Hendrix. Uit het buitenland komen o.a. Robert Smith (Engeland), Derbywinnaar 2000 Kristof Cleeren (België) en Dirk Demeersman eveneens uit België en de populaire Derbywinnaar van 1999 Carlos Mota Ribas uit Brazilië. Voor de dressuur komen onder meer de Nederlandse ruiters Petra van Esch, Janine Fiechter en Leunis en Laurens van Lieren (vader en zoon).

Voor nadere informatie: BCM, Denise van der Net, telefoon: 0499.398115, fax: 0499.391525, email: denise@bcm.nl