Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000

19 april 2002
Sector SO / afdeling Personeel, Organisatie en Communicatie ir. Rutger W.J.M.van Oppenraaij
telefoon 023 511 3874, telefax 023 511 3458 Email: oppenrrw@haarlem.nl 02/50
Gemeente Haarlem, sector Stedelijke Ontwikkeling

Persbericht

Datum
Informatie bij
Contactpersoon
Doorkiesnummer(s)
Nummer

HAARLEM WEER 5 JAAR AANKOMSTPLAATS HET BLOEMENCORSO

Het Bloemencorso van de Bollenstreek volgt ook de komende 5 jaar de route van Noordwijk naar Haarlem. De Stichting Bloemencorso Bollenstreek en de gemeente Haarlem zijn dit met elkaar overeengekomen.

De heer F.H. Buddenberg, voorzitter van de Stichting Bloemencorso Bollenstreek, en mevrouw B.F. Martini, de nieuwe wethouder van de gemeente Haarlem voor onder meer economische zaken en toerisme ondertekenen hiervoor een overeenkomst op zaterdagavond 20 april 2002 om circa 21.30 uur in het Frans Halsmuseum na afloop van de intocht van het corso. Dit gebeurt tijdens de ontvangst van het College van burgemeester en wethouders van Haarlem.

Voor de aankomst in Haarlem en het meerijden met een eigen Haarlemse praalwagen betaalt de gemeente Haarlem jaarlijks 42.000 Euro aan het Bloemencorso. Beide partijen hebben afgesproken om tijdens het Corso-weekend vele festiviteiten te organiseren als de praalwagens in Haarlem staan opgesteld.

Dankzij de deelname van verschillende sponsors garandeert het Corsobestuur dat jaarlijks minimaal 16 praalwagens in Haarlem opgesteld worden. Net als vorig jaar hebben de Haarlemse ondernemers weer een eigen, door de ondernemers betaalde, wagen. Het Corsobestuur blijft jaarlijks het thema van het Corso bepalen, maar dit kan in overleg met Haarlem gekoppeld worden aan een groot evenement in Haarlem. Het thema van dit jaar 'Art en Nature' verwijst naar de Floriade.

De aankomst van het Corso in Haarlem draagt bij aan de verwezenlijking van de toeristische ambities van Haarlem. De komende 5 jaar zullen weer veel bezoekers Haarlem Bloemenstad weten te vinden.