Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 april 2002


Verkeersongeval Oegstgeest
Bij een verkeersongeval op donderdag 18 april raakten een 20-jarige fietster en een 16-jarige bromfietser, beiden uit Oegstgeest, betrokken. De fietster reed even voor 08.30 uur over de Irislaan in de richting van de Floralaan. Op de kruising Irislaan/Floralaan sloeg zij linksaf. Op dat moment werd de fietster van links ingehaald door de bromfietser. Een aanrijding was het gevolg. De fietster liep schaafwonden op. De bromfietser werd met schaafwonden en een gebroken pols overgebracht naar het LUMC.

Aanrijding Noordwijkerhout
Een 67-jarige Noordwijkerhoutse automobiliste is donderdag 18 april rond 14.25 uur op de Herenweg tegen de achterkant van de auto van een 63-jarige vrouw uit 't Zand gereden. De Noordwijkerhoutse verklaarde niet op haar voorganger te hebben gelet omdat zij een vuiltje uit haar oog probeerde te halen. Met ongeveer 80 km/uur reed ze tegen de andere auto aan. Zij droeg geen gordel en is met een hoofdwond naar het Spaarneziekenhuis in Haarlem overgebracht.

Fietser valt - scooter rijdt door ` Noordwijk
Een 13-jarige fietser is donderdag 18 april rond 15.00 uur gevallen op de Lijnbaanweg. Hij werd door een passerende scooter licht aangetikt waardoor hij het evenwicht verloor. Het resultaat was een tand door de lip en een aantal blauwe plekken. Ambulancepersoneel heeft hem verzorgd. De scooter is na het ongeval direct doorgereden.

Aanhouding Leiden
De politie heeft donderdag 18 april een 52-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van geweldpleging tegen een 24-jarige snorfietser uit Leiden op de Doezastraat op woensdagavond 17 april. De verdachte heeft verklaard de man niet bij de strot te hebben gegrepen, maar hem slechts een duw te hebben gegeven.

Aanhouding Leiden
De politie heeft donderdag 18 april een 52-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van geweldpleging tegen een 24-jarige snorfietser uit Leiden op de Doezastraat op woensdagavond 17 april. De verdachte heeft verklaard de man niet bij de strot te hebben gegrepen, maar hem slechts een duw te hebben gegeven.

Inbraak Leiden
In een woning aan de Ververstraat is donderdag 18 april overdag ingebroken. Men is binnengekomen door een raam te forceren. Een laptop en een telefoon-/faxapparaat zijn weggenomen. De bewoonster bemerkte de inbraak bij thuiskomst.

Man rijdt tegen brug Leiden
Een 22-jarige man uit Voorburg is donderdag 18 april rond 23.10 uur tegen de brug op de Pelikaanstraat / hoek Oude Rijn aangereden. Getuigen verklaarden dat hij in eerste instantie in de richting van de Langegracht reed, vervolgens keerde en met hoge snelheid over het trottoir van de Pelikaanstraat in de richting van de Hooigracht reed. Hierbij verloor hij de macht over het stuur en reed tegen de brug aan. De man zou geen gordel hebben gedragen en is in bewusteloze toestand naar het LUMC overgebracht. Daar is hij even later weer bijgekomen.

Beroving/bedreiging Leiden/Leiderdorp
Een Leiderdorper is donderdagavond 18 april beroofd van zijn geld. Hij fietste over de Heinsiuslaan toen hij door iemand op een scooter tot stoppen werd gedwongen. Deze bedreigde hem met een op een vuurwapengelijkend voorwerp en eiste geld. Toen de Leiderdorper dit aan hem had gegeven, reed de onbekende weg.
Op de Engelendaal is een Oegstgeestenaar bedreigd door een man op een scooter in het tunneltje onder de kruising Engelendaal/Willem de Zwijgerlaan. De Oegstgeestenaar die hier fietste, werd tot stoppen gedwongen en bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Er werd geen geld geëist.
Op de IJsselmeerlaan zijn een 19-jarige Leiderdorper en een 15-jarige Leidse enige tijd achtervolgd door een man op een scooter. De Leidse zat bij de Leidenaar achterop een brommer. Bij de Slaaghsloot en de Merendonk is het tweetal bedreigd door de man met een onbekend voorwerp. Het tweetal is gevlucht waarop de man de achtervolging staakte.
Op de Lijnbaan is een 45-jarige Leiderdorpse bedreigd. Ze had net haar auto geparkeerd toen een onbekende haar bedreigde met een op een vuurwapengelijkend voorwerp. Zij is een woning ingevlucht in de Merelstraat vanwaaruit zij de politie kon bellen. De politie heeft de omgevingen van de bedreigingen/beroving afgezocht, maar heeft de dader niet aangetroffen.
De dader reed in alle gevallen op een witte scooter. Hij droeg een donkerblauwe jas, in de meeste gevallen een zonnebril en heeft korte donkere krullen. Hij is ongeveer tussen de 20 en 30 jaar.

Verkeersongeval Leiden
Bij een verkeersongeval op donderdag 18 april raakten een 55-jarige buschauffeur uit Katwijk en een 22-jarige fietser uit Leiderdorp betrokken. De chauffeur van de lijnbus reed omstreeks 14.00 uur over de Kort Rapenburg/Prinsessekade in de richting van de Beestenmarkt. Voor hem ter hoogte van het zebrapad reed de fietser. Volgens getuigen reed de fietser slingerend over de weg. Door nog onbekende oorzaak kwam hij ten val en stootte vermoedelijk zijn hoofd tegen de rechter voorzijde van de bus. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Onder invloed zonder rijbewijs Leiderdorp
De politie heeft donderdagmiddag 18 april een 60-jarige Leidenaar aangehouden. Deze reed onder invloed en met een ongeldig verklaard rijbewijs. Bovendien was hij op agressieve wijze vanaf de parkeergarage van het Winkelhof tegen het verkeer de Heinsiuslaan opgereden. Hij negeerde in eerste instantie een stopteken, maar werd uiteindelijk op de Zomerkade aangehouden. De ademanalyse wees 880 ug/l uit.

Eenzijdig verkeersongeval Aarlanderveen
Bij een eenzijdig verkeersongeval op donderdag 18 april raakte een 31-jarige automobilist uit Ouderkerk a/d Ijssel betrokken. De automobilist reed even na 09.00 uur over de Ziendeweg in de richting van Nieuwkoop. Ter hoogte van de kano-oversteekplaats verloor hij door nog onbekende oorzaak de controle over het stuur. Hierdoor raakte het voertuig van de weg af waarna het drie boompjes raakte. De automobilist is met last aan de schouder en knie en een snee in de pols overgebracht naar de dokterspost in Alphen. Het voertuig is weggesleept.

Inbraak Nieuwerkerk a/d IJssel
In een woning aan het Flevopad is donderdagmiddag ingebroken. De bewoonster was op dat moment niet thuis. Om binnen te komen heeft men de voordeur opengebroken. Men heeft geld en een ketting meegenomen. Bij een andere woning in dezelfde straat is het slot van de voordeur vernield Hier is men vrder echter niet binnen geweest.

Kop-staartbotsing Reeuwijk
Op de Zoutmansweg heeft donderdag 18 april een aanrijding plaatsgevonden waarbij vier auto's betrokken waren. Een automobilist minderde vaart om linksaf een oprit in te rijden. De auto achter hem remde op tijd en de twee auto's daarachter remden eveneens op tijd. De vierde automobilist, een 53-jarige Reeuwijker, reed echter tegen de derde auto aan waardoor de andere auto's ook elkaar raakten. De Reeuwijker en zijn voorganger, een 41-jarige Woerdense zijn beide met nekletsel naar het Groenehartziekenhuis vervoerd.

Bedrijfsinbraak Bodegraven
In een bedrijf aan de Tolnasingel is op donderdag 18 april omstreeks 07.20 uur ingebroken. Men kwam het pand binnen door een ruit in te slaan.Uit het pand werd een printer weggenomen.

Bedrijfsinbraak Gouda
In een bedrijf aan de Kleiweg is in de avond van woensdag 17 en de nacht van donderdag 18 april ingebroken. Men kwam het pand binnen via een deur op de tweede verdieping. Uit de zaak werd een computer weggenomen.

Eenzijdig verkeersongeval Zevenhuizen
Een 91-jarige automobilist uit Rotterdam is op donderdag 18 april betrokken geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De automobilist reed over de Bredeweg in de richting van Moerkapelle. De automobilist verloor in een bocht door nog onbekende oorzaak de controle over het voertuig waarna hij tegen een boom botste aan de rechterzijde van de weg. De automobilist werd met letsel aan zijn schouder overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

--- einde berichten