Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 19-04-2002 Mediabericht 19 april (10.30 uur)

Venlo 18 bestuurders onder invloed betrapt

VENLO - De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week 15 automobilisten en 3 bromfietsers betrapt die met teveel drank op reden. Ze zijn betrapt bij controles in Arcen, Mook, Weert, Ysselsteyn, Meijel, Venlo, Milsbeek, Mook, Blerick, Horst en Maasbracht. Een aantal van hen is zondagmiddag en avond al betrapt bij de alcoholcontroles rond de sportkantines.

SEVENUM De politie heeft een 45-jarige man uit Polen op de Dorperweiden betrapt die zo veel gedronken bleek te hebben dat hij een rijverbod kreeg voor 20 uur! Een politieman zag in zijn vrije tijd de automobilist over de weg slingeren en waarschuwde daarop zijn collegas die de stomdronken chauffeur controleerden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

WEERT Een 45-jarige storingsmonteur uit Weert was op weg naar een klus met veel teveel drank op. De man bleek vanwege vorige alcoholmisdrijven nog een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben én was niet meer in het bezit van een rijbewijs. Hij zal zich op 17 juni voor de rechter moeten verantwoorden.

MOOK Een 45-jarige man uit Mook en bezoeker van een voetbalkantine bleek zoveel gedronken te hebben dat hij een rijverbod kreeg van liefst 15 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man zal voor de rechter moeten verschijnen. In 1999 is hij namelijk ook al eens betrapt met extreem veel drank op achter het stuur.

YSSELSTEYN Op de Puttenweg heeft de politie een 29-jarige man uit Polen in de kraag gegrepen voor rijden onder invloed. De politie kreeg een melding dat er op de Middenpeelweg een dronken automobilist reed, die door gebrek aan brandstof tot stilstand was gekomen op de Puttenweg. Ter plaatse bleek dat de automobilist veel te veel gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 18 uur opgelegd. De zaak wordt met toepassing van snelrecht afgehandeld.

WEERT Op de Emmasingel heeft de politie een 21-jarige automobilist uit Thorn aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was op de Emmasingel tegen een geparkeerde auto gebotst. Onderzoek van de politie wees uit dat hij veel teveel gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. De zaak wordt met toepassing van snelrecht afgehandeld.

VENLO Op de Steenstraat heeft de politie een 17-jarige bromfietser uit Stein aangehouden voor rijden onder invloed. Politie-agenten zagen de jongen zonder helm in een gesloten verklaring rijden over de Steenstraat. Bij een daaropvolgende controle bleek dat hij geen geldig bromfietscertificaat had. Ook had hij geen verzekeringsbewijs bij zich en bovendien bleek hij teveel gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod van twee uur opgelegd en verder bekeuringen voor rijden zonder helm, rijden in een gesloten verklaring, rijden zonder geldig certificaat, niet tonen van het verzekeringsbewijs en rijden onder invloed.

De overige bestuurders kregen rijverboden van 4 tot 12 uur.