Gemeente Rotterdam

Start Roparun volgens planning vanaf Ahoy

Gisterenavond is er een zeer positief en constructief gesprek geweest tussen het bestuur van de Roparun omtrent de afstemming van het vertrek van de Roparun en de opvang van Duitse supporters in Ahoy en vertegenwoordigers van de politie, Rotterdam Topsport en de gemeente Rotterdam bij het gesprek aanwezig. Afgesproken is dat de Roparun - zoals in het draaiboek staat - om 15.00 uur vertrekt. In overleg is een aantal marginale aanpassingen aan het programma aangebracht, voornamelijk over het op andere plaatsen parkeren van voertuigen en het vertrek via een andere weg dan gepland.

De Duitse supporters zijn vanaf 15.00 uur welkom in Ahoy, waar voor hen een supportersdorp wordt ingericht en entertainment wordt aangeboden. Er worden maatregelen getroffen voor Duitse supporters die eerder -met de auto of met de bus- komen. Zij kunnen parkeren bij Ahoy zonder dat de verkeersstromen van de supporters en de Roparun elkaar hinderen.

Er wordt voor de Duitse supporters een flyer gemaakt waarbij op de ene zijde het entertainmentprogramma voor de Duitse supporters wordt beschreven en op de andere zijde informatie over de Roparun wordt gegeven. De Duitse supporters worden op het parkeerterrein opgevangen en verwezen naar de hal in Ahoy waar het entertainment plaatsvindt. De supporters en de deelnemers aan de Roparun hebben zo geen hinder van elkaar.

De politie zal aanwezig zijn om de orde te handhaven.