Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 19-04-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

District Zuid

Hond mishandeld
ALMERE De politie is een onderzoek begonnen naar de mishandeling van een hond. Een oplettende vrachtwagenchauffeur melde gisterenochtend bij de politie dat hij een vastgebonden hond in de berm van de Buitenring had gevonden. De politie ging ter plaatse en zagen het verwaardeloosde en gewonde hondje. De dierenambulance ontfermde zich over het dier. De politie verzoekt de eigenaar van dit kleine zwart en witte teefje met witte poten met wat zwarte spikkels contact op te nemen met haar. Het dier is in beslag genomen.

Gestolen bromfiets
ALMERE Vrijdagnacht hield de politie een 16-jarige jongen uit Almere aan op verdenking van heling. Surveillerende agenten zagen een jongen met een bromfiets op de Camerastraat staan. Bij het zien van de agenten ging hij er vandoor. De agenten hielden hem iets verderop aan. De 16-jarige is voor nader verhoor overgebracht naar het bureau. Bij navraag bleek de bromfiets gestolen te zijn en deze is in beslag genomen.

Gestolen auto
ALMERE Op de Muntmeesterhof is donderdagochtend een gestolen auto aangetroffen. Toen de politie ter plaatse was, kwam de bestuurder aangelopen. Deze een 30-jarige inwoner van Ermelo is aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De auto is in beslag genomen en weggesleept.

Aanhouding voor vernieling
ALMERE Donderdagmiddag kreeg de politie een melding van overlast op de G.A. Overdijkinkstraat. Zij troffen daar een 30-jarige vrouw uit Lelystad die de woning van haar ex, een 35-jarige man, met een bijl probeerde binnen te dringen, aan. De deur liep daarbij schade op. De vrouw is voor vernieling aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij deed vrijwillig afstand van de bijl. Op het bureau werd een dagvaarding uitgereikt. Omdat zij last had van haar buik, is ze na heenzending per GGD-ambulance voor een controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanhouding voor bedreiging
ALMERE Een minderjarige jongen uit Almere is donderdagochtend overgedragen aan de politie. Ter plaatse op de busbaan bij het Greta Garboplantsoen droeg buspersoneel de jongen over aan de politie. Hij had in de bus een voor hem bekende minderjarige jongen uit Almere met een mes bedreigd De politie nam de jongen voor nader verhoor mee naar het politiebureau. Zijn ouders zijn op de hoogte gebracht. Na verhoor is hij heengezonden. Bureau Halt wordt in kennis gesteld.

District Noord

Aanhouding voor handel drugs
EMMELOORD Donderdagavond hield de politie een 21-jarige vrouw en een 23-jarige man uit Emmeloord aan voor de handel in soft drugs. Na verschillende (overlast) klachten, ging de politie ter plaatse en doorzocht de woning. De twee bewoners zijn aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het bureau. In de woning troffen de agenten ongeveer 30 gram weed en een vuurwapen aan. Deze zijn in beslag genomen. De politie wees de verdachten op de Opiumwet. De twee verdachten ontkenden tegenover de politie gehandeld te hebben. Zij zijn heengezonden en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding
ENS Een 19-jarige bestuurder uit Bant is voor controle gisterenavond per GGD-ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis. De automobilist reed zuidoostwaarts op de Zwartemeerweg. Ter hoogte van de kruising met de Zwinsweg kwam hij om onbekende reden in de berm terecht en kwam tot stilstand tegen een boom. De bestuurder liep naar een nabijgelegen woning voor hulp en hij is later voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer was ter plaatse en een sleepbedrijf sleepte de auto weg.

Parkeren
DRONTEN Gisteren deelde de politie waarschuwingen uit aan automobilisten die fout geparkeerd stonden op de Educalaan. Agenten troffen daar autos onder andere op de stoep en in het gras aan. De politie verzoekt automobilisten volgens de geldende regels te parkeren. Boetes kunnen oplopen tot zon 40 euro.

LELYSTAD Donderdagmiddag hield de politie een 42-jarige Lelystedeling op de Horst aan. Na een melding van een vechtpartij troffen de agenten een groep mensen op straat en een gewonde man aan. Na met de verschillende getuigen gesproken te hebben, bleek een 37-jarige man uit Lelystad met een mes verwond te zijn in onder andere zijn gezicht. De 42-jarige verdachte was een woning ingevlucht. Hij kwam later naar buiten, is aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau waar hij voor nader verhoor is ingesloten. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich agressief en schopte onder andere tegen de politiewagen. Een mes dat in de woning lag, is in beslag genomen. De reden van de ruzie ligt vermoedelijk in de familiaire sfeer.