Gemeente Utrecht

Referendumkrant bij alle Utrechters in de bus

Deze week ontvingen alle inwoners van Utrecht de speciale referendumkrant in de bus. Deze bewaarkrant biedt de belangrijkste informatie over het referendum over het Stationsgebied dat op 15 mei a.s. gehouden. Op die datum beslist de Utrechtse bevolking namelijk over de toekomst van het stadshart. Ze kunnen kiezen uit Visie A, `Stadshart verruimd' en Visie 1, `Stadshart compact'.

Met de referendumkrant wil de Gemeente Utrecht de ruim 200.000 kiesgerechtigde Utrechters informeren over de beide visies. Zo wordt in de krant uitgelegd waar de twee visies voor staan. Dat gebeurt met kleurrijke kaarten en impressietekeningen van het gebied zoals het er over 15 jaar zou kunnen uitzien. In de krant staan verder de zeven belangrijkste verschillen opgesomd en wordt uitgelegd welke onderdelen in beide visies gelijk zijn. Ook wordt ingegaan op de manier waarop de visies tot stand zijn gekomen en hoe de stemprocedure is.

De lezers van de referendumkrant worden voor meer informatie verwezen naar de website ( www.stationsgebiedutrecht.nl) en het Infocentrum Stationsgebied in het voormalige VVV-gebouw aan het Vredenburg.

Met de oproepingskaart voor het referendum die ook een dezer dagen wordt verzonden, ontvangen alle kiesgerechtigden een folder met dezelfde informatie in beknopte vorm. In de komende weken voert de gemeente een campagne om bewoners van de stad Utrecht uit te nodigen aan het referendum mee te doen. Dat gebeurt met onder meer spots op radio en TV, de referendum-mascotte `Stemmus' en affiches bij wijkbureaus, winkelcentra en belangrijke wegen.

Utrecht, 19 april 2002.