Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-04-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.00 uur

Doorrijden na aanrijding

AMERSFOORT Op donderdag 18 april vond om 13.00 uur een aanrijding plaats op de Beurs, waarbij de veroorzaker wegreed zonder zijn identiteit bekend te maken. De automobilist had een aanrijding veroorzaakt met fietsers. Getuigen gaven de gegevens door van de doorrijder die even later door de politie op de Kreek staande kon worden gehouden.

De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Amersfoort, werd aangehouden. Aan het bureau bleek de verdachte niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en bleken er nog diverse boetes open te staan. De verdachte betaalde de boetes en met hem werd een afspraak gemaakt om de schade aan de aangereden fietsen te vergoeden. Voor het rijden zonder rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in school, verdachten aangehouden

AMERSFOORT Op donderdag 18 april werd door getuigen gemeld dat er werd ingebroken in een school aan de Noordewierweg. De politie trof de schooldeur open en in de school diverse kapotte ruiten aan. Aan de hand van het opgegeven signalement konden twee verdachten in de omgeving worden aangehouden. Het betrof twee mannen uit Amersfoort van 18 en 16 jaar oud. In de struiken bij de school werd een uit de school afkomstig beeldscherm door de politie aangetroffen.

Toen de verdachten in de politie-auto`s werden geplaatst om overgebracht te worden naar het bureau, kwam een vader van een van de verdachten ter plaatse die zijn zoon wilde ontzetten. De politie kon dit verhinderen maar moest de man, die zich hevig verzette met geweld onder controle brengen. Ook de vader werd overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de aanhouding wilden diverse omstanders zich met het politieoptreden bemoeien waarbij de politie genoodzaakt was om de wapenstok ter hand te nemen maar deze niet hoefden te gebruiken.