Stadsdeel Zeeburg

Akkoord over DB en portefeuilleverdeling

De PvdA, GroenLinks en D66 in stadsdeel Zeeburg hebben een akkoord bereikt over de door hen beoogde samenstelling van het dagelijks bestuur en over de portefeuilleverdeling. Overeengekomen is dat de PvdA twee wethouders levert en GroenLinks en D66 elk één.

Nico Papineau Salm, de tweede kandidaat stadsdeelwethouder voor de PvdA, is niet op korte termijn beschikbaar. De PvdA fractie heeft na een selectieprocedure het huidige gemeenteraadslid Fatima Elatik als wethouderskandidaat voorgedragen. Daarmee maakt de PvdA gebruik van de mogelijkheden die de nieuwe wet op de dualisering biedt.

Aan de stadsdeelraad wordt voorgesteld om het dagelijks bestuur en de portefeuilles als volgt in te vullen:

*
PvdA: Tjeerd Herrema (voorzitter),
Ruimtelijke ordening en volkshuisvesting, Economische zaken, Verkeer en vervoer. Coördinatie stedelijke vernieuwing en Europees programma D2, Openbare orde en veiligheid, Algemene zaken.
*
PvdA: Fatima Elatik
Onderwijs, Jeugd- en jongerenbeleid (0 tot en met 23 jaar), Kinderopvang, Coördinatie Grotestedenbeleid
*
Groenlinks: Jan Hoek (vice-voorzitter)
Openbare ruimte (inrichting en beheer), Parkeren, Buurtbeheer, Groen, Milieu, Water, Coördinatie IJburg.

*
D66: Lars Nanninga (2e vice-voorzitter)
Financiën, Personeel en organisatie, ICT, Coördinatie Cyburg, Bestuurlijke vernieuwing, Welzijnsbeleid en voorzieningen excl. Jeugd en jongeren, Migrantenorganisaties en vrijwilligersbeleid, Cultuur en sport.

Over het ontwerpbestuursakkoord wordt op dit moment nog gesproken. De betrokken partijen verwachten uiterlijk komend weekend de concepttekst af te ronden. Het ontwerpbestuurs-akkoord wordt aanstaande maandag in een laatste openbare bijeenkomst met de andere fracties in de stadsdeelraad besproken.

Die openbare bijeenkomst vindt plaats in het stadsdeelkantoor aan de Cruquiusweg 5 en begint om 20.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst komen ook de portefeuilleverdeling en de beoogde kandidaten voor het dagelijks bestuur aan de orde. Het bestuursakkoord en de portefeuilleverdeling behoeft nog de instemming van de betrokken partijen. Het nieuwe bestuur en het bestuursakkoord staan voor dinsdag 23 april op de agenda van de stadsdeelraad.