Waterschap Groot Salland

Zwolle, 19 april 2002

Gezocht: vrijwilligers voor de Kamper Hoogwaterbrigade !

Ook on-line informatie via www.wgs.nl/hoogwaterbrigade

Kampen heeft over enkele maanden een nieuwe waterkering om de stad en het achterliggende poldergebied te beschermen tegen hoog IJsselwater. De oude stadsmuur heeft dan een belangrijk aandeel in de bescherming. Maar op plaatsen waar de stadsmuur niet doorloopt zoals in straten en in stegen, worden bij hoogwater extra maatregelen getroffen. Soms moeten er speciale keerkleppen omhoog die in het wegdek zijn aangebracht of moeten schotbalken worden geplaatst.

100 vrijwilligers
Om deze extra maatregelen bij hoogwater te kunnen nemen zoekt het Waterschap Groot Salland ruim 100 vrijwilligers voor de Kamper hoogwaterbrigade. Het waterschap zoekt mensen met verantwoordelijkheidsgevoel, die als 't moet bij nacht en ontij klaar willen staan en samen de waterkering willen sluiten. Samen vormen ze de Hoogwaterbrigade Kampen.

Helpende Handen
Vanaf maandag 22 april loopt de wervingscampagne met het thema 'Kampen zoekt Helpende Handen m/v voor Hoogwater'. Drie weken lang moeten advertenties en andere berichten in de lokale media de aandacht vestigen op de werving van vrijwilligers. Ook probeert het waterschap vrijwilligers voor de Hoogwaterbrigade te werven via posters die bijvoorbeeld in sportkantines, cafés, zwembaden en gemeentelijke gebouwen zullen worden opgehangen. Op dinsdagavond 21 mei organiseert het waterschap een voorlichtingsavond in de Stadsherberg. Ook is een folder beschikbaar die telefonisch of via de website www.wgs.nl/hoogwaterbrigade kan worden aangevraagd. Op deze site staat ook meer informatie en kun je je als vrijwilliger aanmelden.

Einde persbericht

---