Politie Amsterdam-Amstelland

Amokmaker
19-4-2002 De politie heeft gistermiddag een 29-jarige man gearresteerd die in de omgeving van het Dapperplein een aantal autos had beschadigd.
De dronken amokmaker stak met een mes in op geparkeerde autos en gooide met voorwerpen. De politie hield de dolleman aan en sloot hem in op het politiebureau.

---

Straatrover
19-4-2002 De politie heeft gistermiddag een 34-jarige man aangehouden die op de Sint Jansstraat een 15 jarige Deense toerist had beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer liep met een vriend over de Sint Jansstraat toen hij werd overrompeld door de straatrover. Deze zette een mes op de buik van de jongen en ging er met zijn portemonnee vandoor. Surveillerende agenten konden de vluchtende berover snel arresteren. De verdachte is ingesloten.

---

Laat ritje in reuzenrad
19-4-2002 Een 27-jarige man heeft vannacht voor de nodige consternatie gezorgd toen hij in het op de kermis op de Dam klom. Agenten zagen de man het rad inklimmen en probeerde hem te bewegen weer naar beneden te klimmen. De late bezoeker ging helemaal boven in een bakje van de kermisattractie zitten. Omdat de brandweer de man niet kon bereiken moest de eigenaar van de attractie er aan te pas komen om het rad die nacht nog eenmaal te laten draaien. De man is meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens baldadigheid.

---

Motorrijder ernstig gewond
Een 24-jarige motorrijder is gisteravond op de Osdorper Ban ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De bestuurder van de auto wilde keren en zag de motor over het hoofd. De motor boorde zich in de zijkant van de auto. De bestuurder is in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis.

---

Auto te water
19-4-2002 De inzittenden van een personenauto hebben gisteravond benauwde momenten beleefd toen de auto waarin zij zaten, op de Noorddamerweg, in de Kwakel, in de slip raakte. De bestuurder van de auto raakte de macht over het stuur kwijt. De auto ramde een lantaarnpaal en kwam vervolgens op het dak in een ondiepe sloot terecht. Omstanders zagen kans om de vier inzittenden uit hun benarde positie te bevrijden. Niemand raakte gewond.