Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 19-04-2002
1e persbericht van vrijdag 19 april 2002

Politieberichten

Eindhoven: Aanrijding met gewonden
Donderdagavond rond 19.05 uur raakten bij een verkeersongeval op de A67, ter hoogte van Leenderheide, 5 personen gewond. Allen zaten in een busje bestuurd door een 36-jarige man uit Hoofddorp. Zij naderden daar een langzaam rijdende file. De voor in het busje zittende 39-jarige passagier uit Alkmaar vermoedde dat de bestuurder de file niet zag. Hij trok aan de handrem waarop het busje in een slip geraakte en vervolgens op zijn kant in de sloot terecht kwam. Beiden en de drie inzittenden, een 32-jarige vrouw uit De Kwakel, een 37-jarige vrouw uit Velsenbroek en een 37-jarige man uit Lisse zijn gewond overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de regio.

Eindhoven: Verdachte belediging aangehouden
Vrijdagmorgen rond 1.20 uur is op de Raiffeisenstraat een 59-jarige man uit Eindhoven aan-gehouden. Hij bevond zich daar met nog 3 andere personen in een portiek. Een politie-patrouille verzocht hen te vertrekken. Drie gaven gehoor aan het verzoek. De Eindhovenaar bleef zitten. Hierop is hem proces-verbaal aangezegd. De Eindhovenaar nam dat niet en voegde zeer onwelvoeglijke taal naar de agent. De verdacht is overgebracht naar het politie-bureau.

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Vrijdagmorgen rond 2.55 uur is een 38-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man had op de Kleine Berg een 31-jarige man uit Eindhoven geslagen. De mannen hadden daar even tevoren in een eetgelegenheid ruzie gehad. De gewaarschuwde politie trof de verdachte op de Kleine Berg aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer liep een gebroken neus op. Hij is voor behandeling daarvan naar het Cathariana-ziekenhuis gegaan.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Vrijdagmorgen om 5.40 uur is een 30-jarige man uit Arendonk aangehouden. Kort daarvoor had hij op de St. Leonardusstraat een 39-jarige fietster uit Eindhoven lastig gevallen. De man kwam, met zijn broek op zijn knieën, naar haar toegelopen en toonde zijn ontbloot geslachts-deel. Vervolgens stapte hij in een auto en reed richting Heezerweg weg. De gewaarschuwde politie trof de man op de Aalsterweg aan. De verdachte is overgebracht naar het politie-bureau.

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Vrijdagmorgen rond 6.10 uur is in een woning aan de Voltastraat een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had zijn vrouw en kind meerdere malen geslagen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Vrouw van haar tas beroofd
Donderdagavond rond 22.45 uur is een 24-jarige vrouw uit Eindhoven van haar tas beroofd. Zij stond op het perron van station Beukenlaan op de trein te wachten. Een onbekende man vroeg aan haar een vuurtje. Toen zij haar tas wilde openmaken, trok de man de tas uit haar handen en renden snel weg richting Groenewoudseweg. In de tas zaten persoons-bescheiden, make-up spullen

Helmond: Inbraak in een woning
Vrijdag tussen 0.15 en 7.15 uur is ingebroken in een woning op de Aarle Rixtelseweg. Aan de achterzijde is een raam opengebroken. Uit de woning is een zilveren servies, een laptop, een sleutel en geld gestolen.

Nuenen: Snelheidscontrole
Donderdagmiddag tussen 15.55 en 17.30 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Smits van Oyenlaan. 1727 voertuigen zijn gecontroleerd. 23 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 67 km/u.

Op de Europalaan is donderdagavond tussen 19.20 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1370 gecontroleerde voertuigen reden er 75 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/u.

Nuenen: Auto in brand
Vrijdagmorgen rond 0.30 uur brandde een bestelauto op de Beekstraat aan de voorzijde ge-heel uit. De brandweer bluste de brand. Oorzaak van de brand is niet bekend.

Geldrop: Verdachte bedreiging aangehouden
Donderdagavond rond 22.35 uur is op de Laan der vier Heemskinderen een 27-jarige man uit Geldrop aangehouden. De man verscheen vrijwillig aan het politiebureau. Eerder op de avond had hij op de Spechtlaan in Mierlo een 33-jarige man uit Someren bedreigd. De mannen hebben een zakelijk geschil. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Geldrop: Inbraak in een bedrijf
Vrijdagmorgen rond 5.35 uur is ingebroken in een bedrijf op de Spaarpot. Het alarm ging af. Een medewerker zag een onbekende man aan de voorzijde van het bedrijf uit een raam springen. Bij controle bleek aan de voorzijde een ruit te zijn vernield. Uit het pand is een computer met toetsenbord gestolen.

Best: Diefstal auto
Tussen donderdagavond 23.00 en vrijdagmorgen 7.45 uur is vanaf de Prof. Titus Brands-mastraat een witte bestelauto, Mercedes Benz 208D-XII, kenteken VS-LT-37, gestolen.

Veldhoven: Inbraak in een woning
Tussen donderdagmorgen 11.00 en vrijdagmorgen 3.45 uur is ingebroken in een woning op de Cygnus. Het achterdeurslot is geforceerd. Uit de woning verdwenen enkele pakjes sigaretten.

Waalre: Diefstal vogels
Vrijdagmorgen tussen 0.00 en 6.30 uur zijn uit een volière, gelegen achter een woning, op de Loonderweg 7 kanaries, 2 zebravinken en 2 oranjekaakjes gestolen. Het slotje van de toegangsdeur is geforceerd.

Asten: Diefstal auto
Tussen donderdagavond 23.30 en vrijdagmorgen 7.45 uur is vanaf de Apollostraat een beige personenauto, Peugeot 405 GL, kenteken YF-62-SV, gestolen.