Gemeente Emmen


---

Persbericht: Grootschalige opruimactie De Ark, 18 april 2002

Parkeerterrein wordt afgebroken
Grootschalige opruimactie De Ark

De gemeente Emmen gaat wederom een grootschalige opruimactie houden in en om het woonwagencentrum De Ark. Dit wil zeggen dat groenvoorzieningen worden schoongemaakt, het afval en vuil op de openbare weg wordt verwijderd en het parkeerterrein bij het wijkgebouw wordt aangepakt. Ook alle containers, wrakken en niet rijklare voertuigen worden dan verwijderd.

Ook het grote parkeerterrein wordt opgeruimd. Vervolgens wordt het terrein opgeheven en afgebroken. Tot 22 april 2002 zijn eigenaren in de gelegenheid om bezittingen van de openbare weg, uit het groen, of de parkeerplaats bij het clubgebouw te verwijderen. Hetzelfde geldt voor de grote parkeerplaats, met dien verstande dat deze zaken op 25 april verwijderd moeten zijn.

Vorig jaar heeft de gemeente ook al een dergelijke schoonmaakactie gehouden. Verschillende medewerkers van de gemeente Emmen en bewoners van de Ark hebben nu opnieuw geconstateerd dat in het openbaar groen op en rond het centrum veel afval en andere materialen liggen die daar niet thuishoren. Dit maakt het werken voor degenen die het groen moeten beheren lastig of zelfs onmogelijk en het woongenot wordt ernstig aangetast. Daarnaast kunnen er door het rondslingeren van allerlei troep en vuil onveilige situaties ontstaan (bijvoorbeeld dat hulpdiensten geen doorgang kunnen vinden) en is het in strijd met de milieuwetgeving.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen