Gemeente Emmen


---

Persbericht: Jongeren presenteren plannen, 19 april 2002

Jongeren presenteren hun plannen aan burgemeester

Tijdens drie sessies in april hebben zon twintig jongeren uit de gemeente Emmen met veel enthousiasme gebrainstormd over problemen/vragen die hen bezighouden. Dinsdag 23 april om 16.30 uur presenteren zij de uitkomsten hiervan aan burgemeester Bijl. Deze creatieve presentaties vinden plaats om 16.30 uur in de Raadzaal van het gemeentehuis.

De sessies vonden plaats in het kader van het Jeugdbeleid en zijn georganiseerd in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek uit Amsterdam. In totaal hebben zon twintig jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar meegedaan. Vijf volwassenen hebben tijdens de sessies meegedacht en zes procesbegeleiders hebben gezorgd voor het succesvol verlopen van de discussies.

De beste oplossing
In drie groepen werd tijdens de sessies achtereenvolgens nagedacht over de oorzaken van twee probleemstellingen, gebrainstormd over mogelijke oplossingen voor deze problemen en een keuze gemaakt voor de beste oplossingen. In de laatste bijeenkomst hebben de jongeren deze oplossing verder uitgewerkt.

Onderwerpen
De voorgelegde probleemstellingen luidden als volgt:
* Veel mensen voelen zich onveilig op straat;
* De jeugd in Emmen zegt te weinig wat ze wil;
* Jongeren vinden kunst en cultuur niks;

* Er is in Emmen niks (of weinig) te doen voor jongeren.
Hoe verder?
De uitvoering van de gepresenteerde plannen maakt onderdeel uit van de uitwerking van het jeugdbeleid. Geprobeerd wordt deze plannen binnen een jaar uit te voeren.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen