Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

"AXEL, EEN BEELD VAN EEN WERKELIJKHEID"

Nu te koop voor maar 7,50!
Als opvolger van de "Kunstroute gemeente Axel" uit 1992, verscheen in 1998 het boekje "Axel, een beeld van een werkelijkheid", geschreven door Axelaar Piet de Blaeij en voorzien van foto's, gemaakt door Johan Klein uit Terneuzen.
Het doel van het boekje is Axels kunstbezit onder de aandacht brengen van het publiek en er belangstelling voor wekken. Het wil de kunst wat toegankelijker maken en uiteraard wil het de gemeente Axel profileren als kunstminnende gemeente!

U treft in het boekje voorwerpen aan die bijna allemaal opgesteld staan aan de openbare weg en voor de rest in min of meer openbare of voor publiek toegankelijke ruimten.
Een enkel, kunsthistorisch belangrijk, beschreven voorwerp bevindt zich in een gebouw.
De kunstwerken staan beschreven in tijdsvolgorde, te weten in volgorde van plaatsing van de werken.
Met behulp van een gemeenteplattegrond, verkrijgbaar in het gemeentehuis, kunt u zelf een route samenstellen.

De bij de beelden behorende beschrijvingen zijn via de inhoudsopgave en het register gemakkelijk te vinden.
Het boekje prikkelt de lezer om weer eens goed om zich heen te kijken en het biedt de mogelijkheid tot het uitstippelen van wandelingen en fietstochten.
Het geeft stof tot nadenken en gesprek en.zeker niet onbelangrijk, het is geschikt als kijk- en leesboek voor een breed publiek!

Waar is het boekje verkrijgbaar?
Om het voor iedereen aantrekkelijk te maken het boekje in zijn of haar bezit te krijgen is "Axel, een beeld van een werkelijkheid" vanaf vandaag te koop voor maar 7,50 bij de BRUNA Boekhandel op het Szydlowksiplein en bij de VVV-informatiebalie in het stadhuis. Veel plezier ermee!