Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

KORTE BERICHTEN

(week 16)


* Expositie
Begin april is het toeristisch-recreatieve seizoen in Axel weer van start gegaan.
Tot en met 1 juni is in het streekmuseum "Het Land van Axel" de fototentoonstelling "Axelaars terug naar school" te zien. In de watertoren, aan de Kinderdijk in Axel, is tot en met 15 juni een tentoonstelling over de Westerschelde te bezichtigen.


* Ton voor water
De gemeente Axel doet mee aan de actie 'Een Ton voor Water'. De actie heeft tot doel het bewuster en zuiniger omgaan met (leiding)water te stimuleren.
U kunt kiezen uit twee typen regentonnen: de standaard ton heeft een inhoud van 240 liter en kost 25 euro;
het tweede type heeft een inhoud van 190 liter en kost 32 euro.

Een handig extra hulpmiddel is de vulautomaat, kosten 9 euro extra.
U kunt de regenton bestellen door de bon uit het advertentieblad van vorige week in te vullen in voor 20 april 2002 naar Gemeente Axel, Postbus 17, 4570 AA Axel te sturen. De bon afgeven aan de balie bouwen en wonen in de hal van het stadhuis, Markt 1 te Axel, kan natuurlijk ook. Let op: u betaalt gelijktijdig met uw bestelling! Op zaterdag 25 mei 2002, kunt u de ton tussen 9.00 en 12.00 uur afhalen bij de Milieustraat Midden-Zeeuws-Vlaanderen, Koegorsstraat 50 te Sluiskil.
Meer informatie vindt u op onze website: www.axel.nl.


* Brandweerautospuit
Op zaterdag 20 april zal in Koewacht een nieuwe brandweerauto in gebruik genomen worden.
Dit gebeurt maar eens in de 15 tot 20 jaar. Burgemeester Mulder zal het voertuig officieel in gebruik stellen. De inwoners van Koewacht worden uitgenodigd om vanaf 15.00 uur een kijkje te komen nemen naar het nieuwe voertuig. Tevens zal een open huis georganiseerd worden, compleet met enkele demonstraties, en zullen diverse voertuigen tentoongesteld worden.

Vrijwilliger worden? Kijk op www.brandweeraxel.nl of neem contact op met de postcommandant, Mark van Geaver, telefoon 0114-361701.


* Klachten
Hebt u klachten ten aanzien van openbare werken? Meld uw klacht dan aan de centrale balie in het stadhuis of geef uw klacht telefonisch door via 0115-568300.