Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-04-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 14.10 u) Vrijdag, 19 april 2002

District Heerlen

Heerlen; met injectienaald gestoken
Een 61-jarige man uit Hoensbroek heeft bij de politie aangifte gedaan. Het slachtoffer was afgelopen donderdagmiddag omstreeks 14.00 uur op een begraafplaats aan de Akerstraat in Heerlen toen hij door een onbekende man werd aangesproken die geld van hem wilde. De onbekende man haalde daarbij opeens een injectienaald tevoorschijn waarmee hij het slachtoffer in de buik stak en hem vervolgens een geld ontfutselde waarna hij er vandoor liep in de richting van het centrum. Het slachtoffer heeft zich medisch aan de steekverwonding laten verzorgen en heeft vervolgens bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; winkeldiefstal
In het Coriocenter in Heerlen betrapte personeel afgelopen donderdagmorgen een 26-jarige vrouw uit Eindhoven bij diefstal van kledingstukken (truitjes) ter waarde van totaal bijna 195 Euro. Daarbij maakte de winkeldievegge gebruik van een geprepareerde tas. De gewaarschuwde politie heeft het gestolen goed inbeslaggenomen en de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Personeel van een winkel in hetzelfde Coriocenter in Heerlen betrapte afgelopen donderdagmiddag een 21-jarige vrouw uit Venray bij diefstal van kleding (jassen ter waarde van totaal 304,- Euro). Bleek dat de vrouw elders in een winkel ook nog andere kledingstukken ter waarde van totaal 82 Euro had gestolen. De gewaarschuwde politie heeft alle gestolen kledingstukken inbeslaggenomen en die zullen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren/winkeliers. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op. Ook personeel van een winkel aan de Promenade betrapte diezelfde donderdagmiddag een man, een 44-jarige man uit Heerlen bij diefstal van een jas en een dekbed-set. De winkeldief is met de buit er vandoor gegaan doch de politie die achter de identiteit van de winkeldief kwam, wist hem later op de Honigmanstraat aan te houden. Het gestolen goed had hij bij zich en werd inbeslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt ook tegen deze verdachte proces-verbaal op. Overigens kregen alle verdachten in het kader van een snelrechtprocedure meteen een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Heerlen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen donderdag op diverse locaties in Heerlen (Heerlerbaan, Welterlaan en op de John F Kennedylaan) radarsnelheidscontroles gehouden. Totaal werden 1.323 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 114 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Een aantal voertuigbestuurders werd terplaatse bekeurd doch de meeste krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km p/u.