Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-04-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 14.10 u) Vrijdag, 19 april 2002

District Maastricht

Maastricht; aangehouden
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht kreeg de politie een melding van een diefstal aan de Leliestraat in Maastricht. Bleek dat iemand in een horecagelegenheid van een 20-jarige jongevrouw uit Maastricht de, vermoedelijk even uit het oog verloren tas en een gsm had gestolen. Personeel zag vervolgens nog juist hoe in de localiteit een 22-jarige man uit Gronsveld een tas (die voldeed aan het opgegeven signalement) onder zijn jas verborg. De verdachte werd daarop aangesproken en liet onderwijl een gsm uit zijn handen vallen, welke van het slachtoffer bleek te zijn. Het Maastrichtse slachtoffer heeft van de diefstal aangifte gedaan bij de politie (heeft de gestolen spullen teruggekregen). De gewaarschuwde politie heeft de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; bekeurd
De politie heeft een 61-jarige automobilist uit Sint Truiden (B) bekeurd met een boete van 190 Euro. Bij controle afgelopen donderdagavond op de Papenstraat in Maastricht bleek dat de Belgische automobilist onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat de man tussen 0,7 en 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. Naast de bekeuring kreeg de Belg ook een rijverbod opgelegd.

Maastricht; steunfraude
De Sociale recherche van de gemeente Maastricht maakt proces-verbaal op tegen vijf verdachten van uitkeringsfraude. Afgelopen woensdag werden drie mannen (24/48/54 jr) en twee vrouwen (42/43 jr), allemaal uit Maastricht aangehouden op verdenking van steunfraude. Zij worden ervan verdacht de afgelopen jaren de gemeente Maastricht te hebben benadeeld voor totaal zon Euro 100.000,-, door het verzwijgen van inkomsten. Twee van de mannelijke (hoofd-)verdachten verrichtten als zelfstandige, bouwwerkzaamheden in Nederland en Belgie terwijl de andere verdachten ervan worden verdacht andere werkzaamheden te hebben verricht. Door de gemeente Maastricht zullen de bijstandsuitkeringen over de laatste vijf jaren worden teruggevorderd. Bovendien zullen de uitkeringen met onmiddellijke ingang worden stopgezet. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schin op Geul; brievenbus vernield, post gestolen Vandalen hebben afgelopen donderdag op vrijdagnacht omstreeks middernacht op Strucht in Schin op Geul een PTT-Post-brievenbus, vermoedelijk door middel van vuurwerk vernield. De vandalen hebben poststukken en brieven gestolen en meegenomen. Een aantal stukken die op de grond waren achtergebleven, heeft de politie meegenomen. De politie in Valkenburg die een nader onderzoek instelt verzoekt getuigen, maar ook mensen die mogelijk stukken missen, contact met haar op te nemen via telefoon 0900 8844.