PAT ONDERWIJSINNOVATIE

Honderdste vmbo-school legt LINK naar het 'echte' werk

Tilburg, 19 april 2002 - Hoe bereid je een leerling uit het beroepsonderwijs het beste voor op situaties die hij straks in de praktijk tegenkomt? Het leersysteem LINK zet de leerling nu alvast aan het werk in een levensechte setting in 'Link aan de Lek'. De leerling krijgt zo een goed beeld van de 'echte' bedrijfsactiviteiten. Theorie en praktijk komen geïntegreerd aan bod, ondersteund door een optimale combinatie van boeken en computers. Dat deze aanpak aanslaat, blijkt wel uit het grote succes van LINK: Scholengemeenschap van der Capellen met een locatie in Elburg en Wijhe is de honderdste school die ermee aan de slag gaat.

LINK integreert theorie en praktijk
LINK is een leersysteem voor het intrasectorale programma Handel en Administratie binnen het vmbo. Met een mix van leermiddelen en werkvormen integreert LINK praktijk en theorie. De leerling maakt als werknemer kennis met verschillende afdelingen van levensechte bedrijven, werkt regelmatig achter de computer en leert theorie als hij die in de praktijk nodig heeft. Behalve vakspecifieke kennis verwerft de leerling diverse algemene vaardigheden. Zo moet hij zelf plannen, de taken verdelen, goed communiceren en samenwerken.

Honderd vmbo-scholen aan de slag
De heer Stroobach (docent economie die met LINK gaat werken): 'het is een heel aansprekend programma voor kinderen. We hebben een vergelijking gemaakt en dan springt LINK eruit. De ondersteuning van PAT is goed. We hebben ook bij andere scholen gekeken en daar hoorden we alleen goede dingen. Verder zijn de contacten met PAT prettig verlopen. En we wilden graag de honderdste zijn!'

PAT Onderwijsinnovatie: leren door doen
LINK is een van de leersystemen van PAT Onderwijsinnovatie in Tilburg. Deze educatieve uitgever heeft zich gespecialiseerd in onderwijsmethoden waarin de praktijk centraal staat. 'Leren door doen' is dan ook het credo. PAT Onderwijsinnovatie ontwikkelt geïntegreerde leersystemen voor zowel vmbo als mbo.


---