Partij van de Arbeid

Vragen van het lid Witteveen-Hevinga (PvdA) aan de bewindspersonen van Economische Zaken

1. Kent u de brief van de directie, ondernemingsraad en medewerkers van Gasunie van 18 april jl.?
2. Deelt u de mening dat de huidige aandeelhouders van Gasunie, mede tegen de achtergrond van uw visie met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen, een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben met betrekking tot het behoud van werkgelegenheid in het Noorden van het land? Zo ja, hoe gaat u deze aandeelhouders op die verantwoordelijkheid aanspreken? Zo nee, waarom niet?
3. Hoe groot is het economisch, sociaal en overig maatschappelijk belang van Gasunie voor het Noorden van het land?
4. Deelt u de zorg omtrent het verdwijnen van arbeidsplaatsen ten gevolge van de aangekondigde herstructurering van het "gasgebouw"? 5. In uw brief aan de Kamer d.d. 8 april 2002 geeft u aan dat bij de uitwerking van de herstructureringsplannen de werkgelegenheid die voortkomt uit de Gasunie voor het Noorden "een essentieel aandachtspunt" is. Hoe gaat u hieraan concreet uitvoering geven? Kunt u uw antwoord uitvoering toelichten?
6. Bent u bereid mee te werken aan het behouden en uitbouwen van het Noorden van het land als vestigingsregio van gashandelactiviteiten Zo ja, hoe gaat u hier gestalte aan geven? Zo nee, waarom niet?