Politie Gelderland-Midden

Persbericht politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei. Betreft: oplichting; onderzoek: Unit Zuid - Wageningen.


---
Inwoonster gemeente Ede
doet aangifte van oplichting

Een 87-jarige inwoonster van de gemeente Ede heeft bij de politie in Wageningen aangifte gedaan van oplichting, dan wel valsheid in geschrifte. De vrouw zegt door twee mannen voor tenminste zo'n ¤ 68.000 benadeeld te zijn. Volgens haar verklaring was dit mogelijk, omdat de twee haar financiële administratie beheerden. Inmiddels zijn de twee verdachten, een 54- en een 57-jarige inwoner uit respectievelijk Heerhugowaard en Almere aangehouden.

De mannen hadden zoveel vertrouwen van het slachtoffer, dat zij haar complete administratie beheerden. Een eerste onderzoek van de politie wijst uit dat de twee vermoedelijk meerdere slachtoffers tot hun clientèle rekenen. Nader onderzoek hiernaar en naar de gepleegde strafbaar feiten zal dit uit moeten wijzen. Ook naar de motieven moeten nog worden uitgezocht. Het tweetal, dat donderdagmiddag 18 april kon worden aangehouden in de woning van de vrouw zitten in verband met dit onderzoek nog vast.

Voor een toelichting kunt u contact opnemen met Harry Munniksma, 0318 - 688221