Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Algemene Zaken

Persbericht ministerraad
19 april 2002

BENOEMINGEN WETENSCHAPPELIJKE RAAD VOOR HET REGERINGSBELEID

De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht ter benoeming van de voorzitter en leden van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) voor de nieuwe, vijfjarige zittingsperiode per
1 januari 2003. De ministerraad heeft besloten voor herbenoeming voor te dragen professor mr. M.Scheltema als voorzitter en als leden mevrouw professor dr. P.L.Meurs, professor dr. J.L.M. Pelkmans en professor dr. mr. C.J.M. Schuyt.

prof. mr. M.Scheltema
De heer Scheltema is voorzitter van de WRR sinds 1997. Hij is tevens sedert 1983 regeringscommissaris voor de algemene regels van bestuursrecht en was voorheen hoogleraar bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook was hij ondermeer wetgevingsjurist op het ministerie van Justitie. De heer Scheltema was staatssecretaris van Justitie in de kabinetten Van Agt II en III.

mw. prof.dr.P.L.Meurs
Mevrouw Meurs is al lid van de WRR. Daarnaast is zij lid geweest van de commissie-Donner. Zij is tevens bijzonder hoogleraar managementinstellingen van gezondheidszorg aan de Erasmusuniversiteit te Rotterdam.

prof. dr. J. L.M. Pelkmans
De heer Pelkmans is Norsk-Hydro/Jan Tinbergen professor aan het Europa College te Brugge en directeur van de Economische Faculteit. Tevens is hij Associate Fellow bij het Center for European Studies te Brussel. Tot 30 juni 2002 is hij hoogleraar aan de Universiteit Maastricht. Hij is al lid van de WRR.

prof. dr. mr. C.J.M. Schuyt
De heer Schuyt is hoogleraar sociologie aan Universiteit van Amsterdam. In de zittingsperiodes 1983- 1987 en 1998-2002 was hij ook al lid van de WRR.

De heer Scheltema heeft te kennen gegeven dat hij de functie wil uitoefenen tot 1 juli 2004 in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd in juni 2004. Besluitvorming over nieuwe leden ter completering van de raad wordt aan het nieuwe kabinet overgelaten.

RVD, 19.04.2002