KNB

Nationale winnaar in het metselen met baksteen 2002

P E R S B E R I C H T
Embargo tot vrijdag 19 april 15.30 uur

De Steeg, 19 april 2002

NATIONALE WINNAAR IN HET METSELEN MET BAKSTEEN 2002

ONTVANGT ZILVEREN TROFFEL

Op vrijdagmiddag 19 april is in Raalte door Staatssecretaris Karin Adelmund aan Jeroen Goossens uit Asten, leerling van het Hub van Doorne College te Deurne, de Zilveren Troffel uitgereikt. Jeroen Goossens wist met nipt 1 punt verschil de finale van de 50e Nationale Wedstrijd in het Metselen met Baksteen te winnen.

Als tweede en derde eindigden respectievelijk Mark Bruinewoud uit Emmen, leerling van het Katholiek Drents College te Emmen, en Arend Hoekstra uit Scharsterbrug, leerling van de Scholengemeenschap voor Beroepsonderwijs te Heerenveen.
De winnaars komen uit een groep van dertien VMBO-leerlingen die eerder tijdens drie regionale voorwedstrijden werden geselecteerd. Aan deze voorronden werd deelgenomen door 72 metselleerlingen.

De 50e finale vond plaats in de gemeente Raalte, waar een bakstenen erfafscheiding met zitelementen een blijvende herinnering aan de metselwedstrijd vormt.
De bakstenen waren ter beschikking gesteld door steenfabriek Korevaer te Tiel.

De finale werd door KNB georganiseerd in samenwerking met het Carmel College Salland, de gezamenlijke NVOB aannemers kring Salland en de gemeente Raalte.

De metselwedstrijden zijn reeds sinds 1953 een initiatief van het Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten (KNB) die daarmee de kwaliteit van het metselonderwijs wil bevorderen en de belangstelling voor het metselvak wil stimuleren.


---

---

Noot voor de redactie/