AutoRai

19-4-2002

Fiat Multipla: 'best familiy car'

Voor de derde maal publiceerde het Britse autoblad Top Gear onlangs de uitslag van zijn jaarlijkse verkiezing: de BBC Top Gear Awards. Voor de derde keer in successie werd de Fiat Multipla winnaar van de titel Best Family Car!

In zijn categorie had de Multipla te maken met zeer gerenommeerde en nog maar kort leverbare collegas als de Chrysler Voyager, de Honda Stream, de Toyota Corolla Verso en de Mercedes-Benz Vaneo. Desondanks bleek de Fiat Multipla dé favoriet van Top Gear, mede vanwege het feit dat het één van de weinige autos is die, met alle inzittenden aan boord, toch nog een flinke bagageruimte te bieden heeft. En dit heeft natuurlijk alles te maken met hét kenmerk van de Fiat: zijn stoelopstelling van 2 x 3 zitplaatsen. Waarbij Top Gear trouwens spreekt van proper seats, all with three-point harness seat belts. Verder roemt Top Gear het fantastische zicht rondom, de uitstekende wegligging, de vele opbergmogelijkheden, de vlakke laadvloer, de enorme laadopening (vijfde deur) en de gigantische laadruimte (cavernous loadspace) wanneer de achterbank wordt neergeklapt.

Overigens bevindt de Fiat Multipla zich met deze uitverkiezing in goed gezelschap. Want de winnaars van enkele andere catergorieën van de BBC Top Gear Awards 2002 waren onder meer de Lamborghini Murciélago (categorie Dream Machine), de nieuwe Range Rover (categorie Best Four x Four) en de Subaru Impreza WRX STi (categorie Drivers Car).