---

Ministerie van Defensie



---

Uitvaartdienst vroegere Commandant Zeemacht

19-04-2002

In Den Helder is vandaag (19 april) onder zeer grote belangstelling de uitvaartdienst gehouden voor de 15 april overleden vice-admiraal L.L. Buffart. Admiraal Buffart was commandant der Zeemacht in Nederland en Admiraal Benelux. Hij was al geruime tijd ziek. De uitvaartdienst ging gepaard met uitgebreid militair ceremonieel. Vice-admiraal Buffart wordt in besloten kring gecremeerd. Hij werd 54 jaar.

Het ceremonieel bestond ondermeer uit een erewacht tussen de Postbrug en de Bethelkerk. Een en ander werd muzikaal omlijst door de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers. De lijkwagen werd begeleid door vlag- en hoofdofficieren van de directie van de Commandant Zeemacht Nederland. Na afloop van dienst vuurde een gewapende wacht saluutschoten af. Na vertrek bij de kerk verzorgden vliegtuigen en helikopters van de Marine Luchtvaartdienst een fly-pass, waarbij één van de Lynx-helikopters wegdraaide bij de formatie om op die manier een "missing man" uit te beelden.

In verband met de grote belangstelling was de uitvaartdienst ook via een videoscherm te volgen in schouwburg "De Kampanje". Ook zond de Helderse lokale Omroep Stichting de dienst rechtstreeks uit op de radio. (foto's: CAVKM)