Gemeente Deventer

Fusie Regionaal Indicatie Orgaan

De Stichting het Scharfshuis en de Stichting Indicatieorgaan subregio Zutphen en omgeving zijn op 12 april gefuseerd tot het Regionaal Indicatie Orgaan (RIO) Midden-IJssel. Het RIO is een stichting die zorgdraagt voor alle indicaties thuiszorg en zorg in een verzorgingshuis en in een verpleeghuis. Tevens verstrekt het RIO aan gemeenten medische adviezen in het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten en gehandicaptenparkeerkaart. Ook diverse woningcorporaties maken gebruik van het RIO voor medische beoordelingen. De indicatiestelling gebeurt onafhankelijk en objectief.

Vanaf 1998 zijn in het gehele land RIO's opgericht. Gemeenten waren hiervoor verantwoordelijk. Om zo goed mogelijk te kunnen inspelen op landelijke ontwikkelingen en de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening te kunnen handhaven en te verbeteren is de fusie van belang. Beide organisaties hebben tot nu toe veel samengewerkt en zijn vanuit hetzelfde management aangestuurd.

Werkgebied

Het werkgebied van RIO Midden-IJssel bestaat uit de gemeenten Bathmen, Deventer, Gorssel, Lochem, Olst-Wijhe (deel Olst), Raalte, Rijssen-Holten (deel Holten), Vorden, Warnsveld en Zutphen.

De huidige locaties blijven gehandhaafd. Op dit moment zijn er geen plannen voor andere invulling van de huisvesting. Het postadres is: RIO Midden-IJssel, Postbus 117, 7400 AC Deventer. De telefoonnummers zijn:


- locatie Deventer 0570-686700


- locatie Warnsveld 0575-581122