Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 19-04-2002 Mediaberichten 19 april (14.25 uur)

Hegelsom 10 bromfietsers bekeurd

HEGELSOM Bij een technische verkeerscontrole heeft de politie donderdagmiddag 20 bromfietsers gecontroleerd en er 10 (50%!) bekeurd. Die bleken allemaal een te hoog vermogen te leveren. De jeugdige bestuurders zijn door motorrijders naar de controleplaats gedirigeerd. De uitkomsten van de controle zijn voor de Horster politie reden dergelijke controles veel vaker te houden.

Verkeerscontroles door Verkeershandhavingsteam: 516 bekeuringen

VENLO Bij een radarsnelheidscontrole op de Karel van Egmondstraat heeft het Verkeershandhavingsteam donderdagmiddag 670 automobilisten gecontroleerd en er 109 bekeurd. Die reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid was 91 km/u en 5 automobilisten reden harder dan 80 km/u.

Bij een radarsnelheidscontrole op de Kaldenkerkerweg heeft het Verkeershandhavingsteam donderdagmorgen 1830 automobilisten gecontroleerd en er 358 bekeurd. Die reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid was 96 km/u.

Bij controles op de Roermondsestraat, Molensingel en Zuidsingel zijn 115 automobilisten gecontroleerd waarbij er 24 een bekeuring kregen omdat zij geen autogordel gebruikten. Verder kreeg een bromfietser zonder helm een bekeuring en 6 anderen omdat zij door het rode licht reden.

Tot slot zijn met behulp van de lasergun donderdagavond nog 18 automobilisten bekeurd die op de Eindhovenseweg in Blerick harder reden dan de toegestane 70 km/u. De hoogste snelheid was daar 106 km/u.

Grathem 21 bekeuringen bij snelheidscontrole

Grathem Bij een radarsnelheidscontrole op het Geneijgen heeft de politie donderdagmiddag 21 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 80 km/u. Van de 315 voorbijgangers was de hoogste snelheid 102 km/u.

Echt dodelijke verkeersongeval

ECHT Bij een tragisch verkeersongeval is vrijdagmorgen een 77-jarige vrouw uit Stevensweert om het leven gekomen. Het slachtoffer reed om kwart voor elf over de Diepstraat en werd daar voorbijgereden door een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Muntsergeleen. De politie gaat er na onderzoek vanuit dat de vrouw tijdens het voorbijrijden door de vrachtauto haar evenwicht is verloren, daarbij is gevallen en onder de vrachtauto terecht is gekomen. Zij overleed ter plaatse.