Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 19-04-2002 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTE STALKING AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Vrijdagmorgen is een 54-jarige man in zijn woning aan de Dukaatstraat in s-Hertogenbosch aangehouden als verdacht van stalking van een buurtgenote. De man wordt ervan verdacht de vrouw in de periode eind 2000 tot heden zeer regelmatig telefonisch te hebben lastigge-vallen en haar hinderlijk te hebben gevolgd.

BOSSCHENAAR AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL JAS (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is een 23-jarige Bosschenaar in een horecagelegenheid aan de Markt in s-Hertogenbosch betrapt op diefstal van een jas. Een portier wist de verdachte staande te houden en droeg hem over aan de politie. Hij is voor verhoor ingesloten. De jas is later op de Markstraat teruggevonden.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR BRANDSTICHTING IN EIGEN WONING (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is de 39-jarige bewoonster van een pand aan de Pastoor Mutsaersstraat in s-Hertogenbosch aangehouden als verdacht van brandstichting in haar woning. Eén van haar kinderen kreeg ademhalingsproblemen. De politie kreeg gisterenavond een melding van brand en ging terplaatse. Een 24-jarige buurman bracht de kinderen van de verdachte in vei-ligheid. De jongste van de twee kinderen (leeftijden niet bekend) heeft hij gereanimeerd, waarna het meisje naar het ziekenhuis is overgebracht. Zij mocht vannacht het ziekenhuis weer verlaten. Uit onderzoek bleek dat er diezelfde middag al brand was uitgebroken in een schuur van het pand. Een getuige wist te vertellen dat de bewoonster kost wat kosteen an-dere woning wilde. Er zijn in de woning sporen aangetroffen die duiden op brandstichting. De bewoonster van het pand is aangehouden als verdachte.