Amsterdam RAI

Urban Planning 2003
19 apr 2002

URBAN PLANNING 2003 IN AMSTERDAM RAI. Nieuwe vakbeurs voor stedelijke omgeving en openbare ruimte.

Op het seminar Urban Development dat op 15 april jl. in Amsterdam RAI werd gehouden ter gelegenheid van de vakbeurzen BouwRAI 2002 en Intertraffic 2002, kondigde de RAI Group een nieuwe activiteit aan. In samenwerking met beide beurzen en onder de hoede van RAIVision wordt van 15 tot en met 17 april 2003 het nationaal evenement Urban Planning 2003 georganiseerd.

Onder de titel 'Urban Planning 2003' wordt in april 2003 een nieuw, nationaal evenement voor ontwikkeling, ontwerp, beheer en onderhoud van de stedelijke omgeving en openbare ruimte georganiseerd. De nieuwe beurs annex congres richt zich op gesprekpartners binnen gemeenten, provinciën en particuliere exploitanten.
Urban Planning 2003 bestaat feitelijk uit drie deelgebieden:
- 'Urban Development' - een congres op het raakvlak van stedelijke vernieuwing, verkeer & vervoer en dienstverlening in de planningfase. Beleidsmakers en uitvoerders zullen in een vroeg stadium met elkaar in contact komen om deze facetten al in de planningfase af te stemmen.
- 'Urban Design' - ontwerp en veiligheid van het straatbeeld. Nederlandse lokale overheden besteden steeds meer aandacht aan stadsontwikkeling op het gebied van "Design en harmonie" en "Duurzaamheid en veiligheid". Binnen het beurssegment Urban Design kunnen de beslissers zich breed oriënteren over doordachte aanleg en inrichting van de openbare ruimte.

- 'Urban Infrastructure'<.b> - uitvoering en onderhoud op infrastructureel niveau. Een doordachte en evenwichtige opbouw van het 'gemeentelijk panorama' staat vol in de belangstelling. Bij ontwerp of herinrichting van het straatbeeld moet dit ook verkeerstechnisch aan alle nieuwe eisen voldoen.

Toegang voor Urban Planning 2003 - dat van 15 tot en met 17 april 2003 wordt gehouden in Amsterdam RAI - is straks mogelijk via inschrijving, uitnodiging door participanten of uitnodiging door de organisatie van het evenement. Het initiatief is enthousiast ontvangen en bij de bekendmaking meldden de eerste bedrijven zich aan.

Urban Planning 2003 wordt georganiseerd door RAIVision, dat zich ten doel stelt nieuwe, veelbelovende congressen en beursconcepten te ontwikkelen. RAIVision wordt in de organisatie ondersteund door de projectteams van zowel BouwRAI als Intertraffic.

Amsterdam, 19 april 2002

---

------------------------------------------- Noot voor de redactie /