Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Zaterdag 20 en zondag 21 april
Startsein voor toerseizoen 2002 klinkt op Autotron Lente Oldtimerbeurs

ROSMALEN Voor de eigenaren van een klassieke automobiel heeft de winterperiode al weer veel te lang geduurd. Als de dagen beginnen te lengen, de zon hoger aan de hemel komt te staan en de natuur ontwaakt, denken zij maar aan één ding: hun oldtimer. Het is de hoogste tijd om de motor tot leven te wekken en erop uit te trekken voor de eerste rit. Die zou zaterdag 20 of zondag 21 april wel eens naar Rosmalen kunnen leiden, waar Autotron traditiegetrouw onderdak biedt aan de Internationale Lente Oldtimerbeurs.

De afgelopen decennia is de Lente Oldtimerbeurs aan de vooravond van het nieuwe toerseizoen uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats voor bezitters van een klassieker. Uit alle uithoeken van ons land komen de liefhebbers naar Rosmalen om met gelijkgestemden bij te kletsen over de afgelopen wintermaanden en om gezamenlijk plannetjes voor de komende maanden te smeden. Het evenement biedt ook iedereen die in april mogelijk al wat rally's achter de rug hebben, de gelegenheid bij de deskundigen te informeren of dat irriterende rammeltje onder de motorkap veel kwaad kan of om gemakkelijk aan nieuwe onderdelen te komen.

De Lente Oldtimerbeurs staat te boek als het evenement waarop heel veel auto's te koop worden aangeboden. De organisatie schat dat er in april weer rond de tweehonderd vijftig voertuigen op het Autotron-terrein op een nieuwe eigenaar staan te wachten. In slagorde staan er de nodige "opknappers" opgesteld. Ook staan er talloze exemplaren waarmee à la minuut de poort uitgereden kan worden. In het oldtimer-wereldje gelden de Autotron-beurzen als een zeer vertrouwd adres om een klassieker aan te schaffen. De onderdelenhandel heeft zich eind april ook weer massaal voor een plekje op de beursvloer aangemeld. De belangstelling voor standruimte is nog altijd zo groot dat er ook nu weer een wachtlijst is aangelegd..

Autotron verwacht in april een gezellige drukte op de beurs. Een bezoek aan de happening kan uitstekend worden gecombineerd met een rondgang over het gezellige autopretpark. Ook de attracties AutoDome en SpeeloDome zijn gedurende het weekend geopend. AutoDome biedt permanent onderdak aan de eigen unieke historische Autotron-automobielcollectie en presenteert tevens vele facetten van de automotive branche.

De Internationale Lente Oldtimerbeurs is op zaterdag 20 en zondag 21 april geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Er geldt één toegangsprijs voor zowel de beurs als het attractiepark. Volwassenen betalen ¤ 8,00 voor een entreebewijs, kinderen van 4 tot 12 jaar ¤ 5,00. Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen. Met openbaar vervoer, OV/Reisinfo 0900 9292 (niet kosteloos).

Voor meer informatie, bel de Autotron Infolijn 073 5233310.

Rosmalen, februari 2002