Gemeente Helmond


15 april 2002
Expositie 'oud en nieuw' centrum

Wethouder R. van Heugten opent op zaterdag 20 april in Vroom & Dreesman de expositie 'Kiek Helmond centrum naw', een overzicht van foto's van zowel V&D als het centrum zelf. De expositie vindt plaats ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het warenhuis in Helmond en is tot en met 27 april te zien op de tweede etage (van ditzelfde warenhuis).

Het centrum is de afgelopen decennia behoorlijk veranderd. De tentoonstelling laat dit goed zien.
Oude prenten en foto's van vandaag de dag zijn naast elkaar geplaats. Het verschil is vaak groot. Ook oude foto's van het warenhuis ('weet u welk gebouw hier vroeger stond?') zijn te bekijken. Het toekomstige centrum is in de vorm van een grote maquette (centrumplan) te bewonderen.

De Heemkundekring Helmond-Peelland, het Stadshobbycentrum Het Baken en kunstenaar Jac v.d. Waarsenburg zijn ook present. De Heemkundekring laat vele oude foto's en ansichten zien.
Het Stadshobbycentrum zorgt ervoor dat bezoekers op digitale wijze foto's van vroeger kunnen bekijken.
Kunstenaar Jac v.d. Waarsenburg maakt de tentoonstelling compleet door zijn eigen prenten van markante gebouwen uit het centrum tentoon te stellen.Tijdens de expositieweek zal hij ter plekke nieuw werk vervaardigen.
En wie wilt weten, hoe de bedrijfskleding van V&D in de loop der tijd is veranderd, moet ook beslist een kijkje nemen!

De opening vindt plaats om 12 uur. U bent van harte welkom.