Buys Ballot Weekend

In 1860 formuleerde Buys Ballot de wet die hem beroemd maakte:

"legt men zich in de rigting van den wind met den rug naar de plaats vanwaar hij komt, zoo heeft men de laagste plaats (van de luchtdruk) aan de linkerhand, even als bij de orkanen?." Het weekend van 20 en 21 april 2002 staat Epe in het teken van Buys Ballot. Deze natuurkundige is alom bekend als stichter van de Utrechtse Sterrenwacht en van het KNMI.

Wat veel mensen niet weten is dat Prof. Dr. C.H.D. Buys Ballot belangrijk is geweest voor de Gemeente Epe. Het was Buys Ballot die circa 150 jaar geleden de Landgoederen "Welna" en "West Raven" stichtte. Tevens was Buys Ballot eigenaar van landgoed "De Dellen" en speelde een belangrijke rol in de bosbouw. Over het leven en werk van Buys Ballot is van 20 april tot en met 24 mei een overzichtstentoonstelling ingericht in het Gemeentehuis van Epe.

Tijdens het Buys Ballotweekend, waarmee Epe aandacht vraagt voor het belang en het reilen en zeilen van het particuliere landgoed, zijn er op de landgoederen Welna en Tongeren, gelegen in de buurschappen Wissel en Tongeren (gemeente Epe) allerlei sportieve, culturele, recreatieve en educatieve activiteiten georganiseerd. Een programmaboekje is op diverse plekken voor ? 1,-- te koop.

De evenementen zijn onderverdeeld in diverse catagorieën die u terug vindt in het menu.

Bestuur Stichting Buys Ballot evenementen