Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 20-04-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanrijdingen
BANT Vrijdagmorgen is op de rijksweg A6 richting Lemmer een 82-jarige automobilist uit Lelystad van de weg geraakt. Hij raakte in de rechter berm, stuurde tegen en kwam vervolgens in de middenberm terecht. Daar sloeg de auto over de kop en de man en zijn hondje werden uit de wagen geslingerd. De Lelystedeling is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis, het hondje naar een dierenkliniek. De auto raakte total loss en is afgevoerd.
EMMELOORD Een 13-jarige jongen uit Ens is vrijdagmorgen bij de Banterweg gewond geraakt nadat hij met een bromfiets tegen een boom was gereden. Volgens getuigen was hij samen met een 14-jarige jongen uit Emmeloord aan het racen door het bos. De jongen was onderuit gegleden en raakte daarbij een boom. Hij is met diverse schaafwonden en letsel aan elleboog en rug overgebracht naar het Dr. Janssenziekenhuis. De bromfietsen van beide jongens zijn in beslag genomen voor technisch onderzoek.
LELYSTAD Op de rijksweg A6 richting Emmeloord bij Lelystad is vrijdagmiddag een 39-jarige automobilist uit Oudenbosch van de weg geraakt. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij wilde uitwijken voor een file en de berm in reed. Hij kwam in een sloot terecht en sloeg over de kop. De bestuurder en zijn 39-jarige bijrijdster uit Raamsdonk konden zelfstandig uit de auto komen en zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De auto is afgevoerd.

Aanhoudingen voor joyriding
EMMELOORD Op de Gildenweg zijn vrijdagnacht twee Emmeloorders van 17 jaar aangehouden voor joyriding. Ze werden betrapt door surveillerende agenten. Het duo is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed
DRONTEN Op De Bolder is vrijdagnacht een 47-jarige automobilist uit Dronten aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Op het politiebureau blies hij 590 ug/l (1,3 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.
ZEEWOLDE Vrijdagnacht is op de Oostergo een 20-jarige automobilist uit Zeewolde aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een ademanalyse op het politiebureau blies hij 295 ug/l (0,7 promille). Hij is met een rijverbod van twee uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Agressieve winkeldief
LELYSTAD Vrijdagavond is op de Zuiderpoort een 55-jarige man uit Wolvega aangehouden voor winkeldiefstal. De man werd ervan verdacht iets gestolen te hebben uit een doe-het-zelfzaak en werd achterna gezeten door twee medewerkers. Een politieagent zag dit gebeuren, schoot te hulp en hield de man aan. Hierbij verzette de verdachte zich hevig. De man is geboeid overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhoudingen na vechtpartij
LELYSTAD Bij de Badweg is een 14-jarige jongen uit Lelystad aangehouden omdat hij een 16-jarige plaatsgenoot een klap had gegeven. De jongen is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. ALMERE Op de Musicalstraat zijn vrijdagnacht drie Almeerse jongens van 15, 16 en 17 jaar aangehouden omdat zij een 50-jarige Almeerder hadden mishandeld. De man had een automobilist aangesproken op zijn gevaarlijke rijgedrag. Vervolgens kwam er een groep jongeren omheen staan en is de man mishandeld. De man is met diverse verwondingen in zijn gezicht per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Dankzij getuigen zijn drie jongens aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Een aantal andere jongeren wilde zich bemoeien met de aanhoudingen. Een surveillancehond is ingezet om het publiek op afstand te houden zodat de agenten hun werk konden doen.

Man mishandeld
LELYSTAD Een 30-jarige man uit Lelystad is vrijdagnacht in het Bultpark mishandeld. Hij werd bij een bruggetje tegengehouden door twee nog onbekende mannen. Ze eisten een geldbedrag anders zou de man er niet langs mogen. De man weigerde. Hierop ontstond een vechtpartij waarbij de man een trap tegen zijn gezicht kreeg. De Lelystedeling kon uiteindelijk weg komen en rende naar een huis om de politie te bellen. Zijn fiets heeft hij achter moeten laten en is nu onvindbaar. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aanrijding onder invloed
ALMERE Vrijdagavond is op de Spoordreef een 18-jarige automobilist uit van Almere van de weg geraakt. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij iets uit zijn dashboardkastje wilde halen en daardoor de bocht te laat zag. Hij vloog uit de bocht en reed tegen een hekwerk van een bouwplaats aan. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol (0,6 promille). Daarnaast bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Brievenbus opgeblazen
ALMERE Vrijdagnacht is op aan de Pieter van Damstraat met behulp van waarschijnlijk vuurwerk een brievenbus opgeblazen. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Auto uitgebrand
ALMERE Op de Oostvaardersdijk is vrijdagnacht een auto uitgebrand. Een 42-jarige automobilist uit Almere hoorde tijdens het rijden opeens een raar geluid onder de motorkap. De motor bleek in brand te staan. De brandweer heeft het vuur geblust. De auto is afgevoerd.