Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-04-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 11.45 uur

Wateroverlast door hennepkwekerij

UTRECHT De politie kreeg op vrijdagmiddag 19 april een melding van wateroverlast in een woning aan de Mgr. Dr. Hoogveldstraat. Op aanbellen werd niet gereageerd waarop de voordeur moest worden geforceerd. In de woning bleek niemand aanwezig. In de woning trof de politie een in bedrijf zijnde hennepplantage aan. De plantage werd ontmanteld en inbeslaggenomen evenals de 83 planten. Naar de eigenaar c.q. de bewoner wordt door de politie een onderzoek ingesteld.

Doorrijden na aanrijding

UTRECHT Op vrijdag 19 april, omstreeks 14.35 uur vond een aanrijding plaats op de Adelaarstraat waarbij de veroorzaker doorreed. Een 82-jarige inwoner van Utrecht reed op zijn fiets over de fietsstrook van de Adelaarstraat in de richting van de Merelstraat. Een vermoedelijk groene personenauto reed achter de fietser en de bestuurder daarvan sloeg bij de Merelstraat rechtsaf. Hierbij reed hij de fietser aan de achterzijde aan die vervolgens op de grond viel.

Het slachtoffer liep hoofdletsel op en werd met een ambulance naar het Diaconessen ziekenhuis vervoerd. De bestuurder reed met zijn personenauto na het ongeval door. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte bestuurder.

Diefstal bij verkeerslicht

UTRECHT Op vrijdag 19 april, omstreeks 15.30 uur stond een 42-jarige inwoner van De Bilt met zijn personenauto voor het verkeerslicht op het Eykmanplein. Naast de auto stopte op een gegeven moment een scooter met twee personen erop. Een van de scooterberijders trok het portier van de auto open en pakte een tas uit de auto. Het tweetal ging er op de scooter vandoor in de richting van Tuinwijk. In de tas zaten persoonlijke goederen.

Schietpartij, twee zwaargewonden

UTRECHT Op zaterdag 20 april, omstreeks 06.30 uur vond op de Oudegracht nabij de Vinkenburgstraat een schietpartij plaats. De politie trof op die plaats twee zwaargewonde slachtoffers aan. Het betrof een man en een vrouw waarvan de identiteit nog niet kon worden vastgesteld. Beide slachtoffers werden naar respectievelijk het U.M.C. in Utrecht en het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De technische recherche van de Politie Regio Utrecht en de recherche van politiedistrict Paardenveld zijn een onderzoek gestart. Over aard en toedracht van de schietpartij is nog niets bekend.