Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-04-2002 Persberichten, district Eemland zuid, 12.45 uur

Gewapende overval Langestraat

AMERSFOORT Vrijdagochtend heeft bij een telefoonwinkel aan de Langestraat een gewapende overval plaatsgevonden.

Omstreeks 10.45 kreeg de politie een melding van de overval binnen. Ter plaatse bleek de dader reeds weggevlucht te zijn. Een licht getinte man was onder bedreiging van een vuurwapen het pand binnengedrongen. De aanwezige medewerkers werden in het pand opgesloten terwijl de dader diverse boodschappentassen met mobiele telefoons vulde. De politie stelt een onderzoek naar de dader in. De politie vraagt getuigen zich te melden bij de Politie District Eemland zuid, telefoonnummer 0900 8844.

Brillendief op heterdaad aangehouden

AMERSFOORT Vrijdagmiddag werd een man aangehouden voor diefstal van 30 brillen bij een zaak aan de Langestraat.

De 30-jarige man uit Amersfoort werd op heterdaad aangehouden door twee toezichthouders. De brillen hadden een waarde van meer dan 1000 euro. De man is meegenomen naar het bureau.

Drie Hennepkwekerijen ontmanteld

AMERSFOORT Vrijdagmiddag zijn drie kwekerijen aan de Soesterweg ontmanteld.

Aan de hand van binnengekomen informatie is de politie gaan contoleren in een drietal panden. In een tweetal schuren bij woningen en een bedrijfspand werden in totaal 475 planten aangetroffen en werd tweemaal diefstal van stroom geconstateerd. De politie heeft het materiaal in beslag genomen en door de ROVA laten vernietigen.

Aanrijding letsel Rijksweg 28

LEUSDEN Vrijdagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden waarbij twee personenautos en een vrachtwagen betrokken waren. Een 63-jarige automobiliste uit Leusden raakte hierbij gewond.

Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie de melding van het ongeval binnen. Ter plaatse bleek het slachtoffer bij het invoegen op de snelweg in aanraking met de vrachtwagen te zijn gekomen waarna ze ook een personenauto op de linkerrijstrook raakte. De vrouw is per ambulance naar het Lichtenberg ziekenhuis overgebracht. De betrokken voertuigen raakten beschadigd.